Connect with us

Iz Svijeta

U istrazi eksplozije u bejrutskim lučkim skladištima 16 uhićenih

Published

on

Foto: AFP

Libanonske vlasti pritvorile su 16 osoba u istrazi eksplozije u bejrutskim lučkim skladištima, javila je u četvrtak državna novinska agencija NNA, a pravosudni izvor i lokalni mediji navode da je među pritvorenima i glavni direktor luke.

NNA nije imenovala pojedince, već je citirala suca Fadija Akikija, predstavnika vlade na vojnom sudu, kako kaže da su vlasti do sada ispitivale više od 18 lučkih i carinskih službenika i ostalih koji su bili uključeni u radove na održavanju skladišta.

“Šesnaest osoba privedeno je u pritvor kao dio istrage”, citirala je Akakija NNA.

Rekao je da se istraga nastavlja, prenosi Reuters.

Sudski izvor i dva lokalna medija navode da je glavni direktor luke Bejrut Hassan Koraytem među pritvorenima. Prije je središnja banka priopćila da je zamrznula račune sedam osoba, uključujući Koraytema i šefa libanonskih carina.

Eksplozija u Bejrutu odnijela je 145 života te izazvala seizmički udar koji se osjetio diljem regije. Više desetaka ljudi smtra se nestalima, 5000 ih je ozlijeđeno, a oko 250.000 ih je ostalo bez domova u katastrofi koja je snašla zemlju ionako teško pogođenu ekonomskom krizom i porastom slučajeva zaraze od novog koronavirusa.

Vlasti očekuju da će broj žrtava rasti s obzirom na to da su mnogi još zatrpani pod ruševinama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari