Connect with us

Vijesti

U Istri otvoren prvi hrvatski vodeni park ‘Istralandia’, investicija od 10 milijuna eura

Objavljeno

on

“Istralandia’  zauzima 80 tisuća četvornih metara i nudi brojne atrakcije, među kojima su bazen s umjetnim valovima najveći na Sredozemlju, najviši toranj, bazeni za odrasle i djecu. Voda je isključivo iz podzemne bušotine slatke vode, 90 posto se nakon upotrebe reciklira a 10 posto ide u biološki pročistač.

bazen

Vodeni park su presijecanjem vrpce otvorili vlasnik Branko Kovačić, ministar turizma Darko Lorencin i istarski župan Valter Flego, u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika.

‘S obzirom na to da je Istra najjača turistička destinacija u Hrvatskoj rodila mi se ideja da osmislim projekt koji nedostaje u ponudi osobito u segmentu zabave, sporta i razonode’, kazao je Kovačić dodavši kako u turizmu nije više potrebno imati samo kvalitetne hotele, kampove, apartmane i kvalitetnu hranu već je potrebno ponuditi i aktivan odmor. Vodeni svijet aquaparkova je u svijetu već godinama poznat i atraktivan turistički proizvod rekao je i naveo da u Italiji ima više od sto vodenih parkova a na području Hrvatske, Slovenije i okolice do danas nije postojao niti jedan.

‘Otvorenje Istralandie je izuzetno važan čimbenik u razvoju turizma, pogotovo sezonskog, budući da će taj vodeni park biti otvoren od početka lipnja do sredine rujna’, rekao je Kovačić, koji već ove sezone očekuje dolazak oko sto tisuća gostiju.

Ministar Lorencin je istaknuo da je to veličanstven pothvat koji dokazuje da se može uspjeti pod uvjetom da investitor raspolaže znanjem, upornošću, trudom te kreativnošću, koja je ključna u poduzetništvu. Ministar, i sam iz Istre, dodao je kako je ponosan što je prvi vodeni park u Hrvatskoj otvoren upravo u Istri i dodao kako su za turizam danas ključne upravo takve investicije.

veliki tobogan

Po njegovim riječima ‘Istralandia’ je jedan od pokaznih primjera kako se slaže mozaik destinacije i iznimno važan projekt za Istru i za Hrvatsku. Pozvao je turistički sektor u Istri da svojim gostima pruži što više dodatnih proizvoda.

Župan Flego je poručio kako je taj vodeni park dobar primjer kako se iz krize može izaći samo inovacijama, radom i zajedništvom. (Hina)

 

kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari