Connect with us

Iz Svijeta

U izraelskim udarima na Libanon četvero ubijenih, među njima i dvoje djece

Objavljeno

-

Foto: EPA

U nizu izraelskih napada na sela u južnome Libanonu u srijedu su ubijene četiri osobe, a ranjeno ih je desetak, rekla su dva libanonska sigurnosna izvora, dok Izrael tvrdi da je zračnim napadima i bombardiranjem odgovorio na Hezbolahovo raketiranje.

U izraelskom napadu na selo Al-Savanu smrtno su stradali žena i njezino dvoje djece, rekli su izvori, dodajući da je na jugu Libanona ranjeno jedanaest osoba, a materijalna je šteta golema.

Hezbolah je objavio da je u napadu na drugi grad ubijen jedan od njegovih boraca.

Razmjena vatre između Hezbolaha i izraelske vojske traje već više od četiri mjeseca, nakon što je libanonska oružana skupina lansirala rakete preko granice u znak potpore svome palestinskom savezniku Hamasu, koji je pokrenuo napad na Izrael.

Hezbolah u srijedu nije izvijestio o operacijama. Njihov je predstavnik kazao da današnji izraelski napadi na libanonski teritorij “ne mogu proći bez odgovora”.

Ilana Stein, glasnogovornica izraelske vlade novinarima je u srijedu potvrdila informaciju o napadima iz smjera Libanona.

“Oduvijek smo jasno isticali da Izrael nije zainteresiran za rat na dvjema frontama, no budemo li isprovocirani, žestoko ćemo odgovoriti”, rekla je. “Sadašnja situacija, a to je mnoštvo raseljenih Izraelaca koji se ne mogu vratiti domovima, nepodnošljiva je. Moraju se moći vratiti kućama i živjeti u miru i sigurnosti.”

Stein i izraelska vojska u srijedu su potvrdili da je vojska odgovorila na prekograničnu raketnu vatru iz Libanona.

BBC piše da je Izrael je pokrenuo “opsežan val napada” na Libanon nakon što je jedna žena ubijena, a drugi su ozlijeđeni u raketnom napadu na sjeverni Izrael.

Borbeni zrakoplovi započeli su opsežan val napada na libanonskom teritoriju – napisao je u srijedu glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF), Daniel Hagari, na X-u.

Hagari je rekao da će IDF dati više detalja o svojim posljednjim zračnim napadima u nadolazećim satima.

Napad iz Libanona na sjeverni Izrael pogodio je područje Safeda, a bio je usmjeren na sjeverno zapovjedno središte izraelske vojske, rekao je IDF. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari