Connect with us

Analiza

U javnost procurilo uznemirujuće austrijsko interno izvješće i analiza o migraciji

Objavljeno

on

Uznemirujuće interno izvješće o azilantima iz Austrije nije bilo namijenjeno javnosti. Ono opisuje stvarni zastrašujući scenarij na osnovi trenutačnog priljeva migranata. Održavanje javnog reda moglo bi biti u opasnosti, a zakonske regulative bi mogle biti izvan snage.

Dokument sastavljen na tri stranice ima natpis: “Posebno izvješće i analiza o migraciji”. Sasvim u vrhu dokumenta nalazi se logotip austrijskog ministarstva unutarnjih poslova. Izvješće svakako nije bilo za javnu objavu, ali je upravo dospjelo u javnost.

[ad id=”68099″]

Policijskim službenim putem poslano je i kolegama u Bavarskoj, a u međuvremenu kruži i internetom. Ono što u njemu piše ima veliki i eksplozivni značaj.

Nakon analize situacije izbjeglica u raznim zemljama autori su zapisali i nekoliko ključnih riječi za aktualnu situaciju u Austriji.

A one pozivaju na uzbunu.

Konflikti među migrantima stavljaju zakonske regulative de facto izvan snage

Izvješće upućuje na opterećenje sustava kroz policijsko djelovanje i “vezanje izvršnih struktura”, u daljem tekstu radi se o opasnosti za održavanje javnog reda, mira i sigurnosti kroz masivno angažiranje osoblja za odvijanje izvršnih radnji u povezanosti s ilegalnim ulascima u Austriju te preopterećenje sustava azila i opskrbe.

Pod natuknicom Prijetnja stoji “opasnost od međuetničkih i međureligijskih sukoba među migrantima i zapravo stavljanje izvan snage zakonskih regulativa”.

Zamisao da da se javni red uruši i da se zakonske regulative stave izvan snage izazvalo je opću zabrinutost.

Austrija je za veliki broj migranata važna tranzitna zemlja. Veliki broj njih koji su tamo stigli želi prema Njemačkoj.

Kada je početkom rujna zbog velike navale migranata i stroge mađarske politike prijetilo da će situacija eskalirati, Njemačka i Austrija složile su se primiti te ljude.

Niti dva tjedna kasnije opet su se uvele granične kontrole. Od tada se rijeka migranata tiska preko balkanske rute.

Sada Austrija raspravlja o tome može li tako velik broj migranata državu dovesti preko granice opterećenja.

Iz Slobodarske stranke Austrije postavilo se parlamentarno pitanje te je taj dokument stavljen na dnevni red za raspravu u austrijskom parlamentu.

Ministarstvo unutarnjih poslova sada pokušava primiriti situaciju i tvrde da je to samo jedan od scenarija i da se situacija svaki dan iznova ocjenjuje i da je trenutačno situacija vrlo sigurna.

Iz Ministarstva su također najprije izjavili da nije jasno tko je dokument sastavio, a onda da je to samo “worst case” scenarij i što bi se dogodilo kad bi četiri milijuna izbjeglica iz područja oko Sirije krenulo na put i kad bi u Austriji umjesto 80.000 bilo 250.000 tražitelja azila.

Međutim, naslov dokumenta “Posebno izvješće i analiza trenutačne migracijske situacije” nikako ne odgovara ovom objašnjenju.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari