U Josipovićevom stožeru muk

4

Ne stojimo dobro, ali pričekajmo rezultate DIP-a. Bit će ovo duga noć, prebrojavat će se svaki glas do dugo u noć – rekao je Mrsić

Prema izlaznim anketama Ivo Josipović dobio je 48.60 posto glasova, a nakon objave koje daju prednost od skoro tri posto u korist Kolinde Grabar Kitarović u stožeru Ive Josipovića je zavladao muk.

Već je prvi krug pokazao da će biti tijesno. Ipak su ovo izlazne ankete, tek sada počinje brojanje glasova, prerano je govoriti o bilo čemu a kamo li o gubitku izbora jer je tek sad počelo brojanje glasova. Želimo zahvaliti svim biračima koji su izašli na izbore u tolikom broju i što su odlučili da o izboru novog predsjednika neće odlučiti oni koji ostanu doma – rekla je Mladenka Šarić, glasonogovornica izbornog stožera Ive Josipovića.

Nakon objave izlaznih anketa, šefica kampanje Tamara Obradović Mazal poručila je da ipak treba pričekati rezultate DIP-a.

– Znali smo da će biti tijesno, ali smo očekivali da će prvi rezultat ipak biti tješnji – rekla je. Na pitanje jesu li se tješili u kampanji, odgovorila je da kampanja uvijek može biti bolja.

– To je moja profesionalna odgovornost kao šefice kampanje i od odgovornisti ne treba bježati – rekla je Obradović Mazal.

Ministar rada Mirando Mrsić i čovjek koji je bio šef prve Josipovićeve kampanje 2009. zahvalio se građanima na velikom izasku i priznao da ankete ne idu u prilog Ivi Josipoviću.

– Ne stojimo dobro, ali pričekajmo rezultate DIP-a. Bit će ovo duga noć, prebrojavat će se svaki glas do dugo u noć – rekao je Mrsić. Na pitanje što će napraviti ako ponovno osvoji mandat, Mirando Mrsić je rekao da će nastaviti s inicijativama važnima za razvoj društva koje je već bio započeo. Na pitanje što će učiniti u slučaju poraza, Mrsić je odgovorio:

– Već je ranije govorio da će se vratiti na Pravni fakultet, no pričekajmo službene rezultate pa ćemo tada o tome govoriti – rekao je Mrsić.

Inače, čini se da u stožeru Ive Josipovića već sada rade na strategiji B i pripremaju razloge eventualnog gubitka izbora. I u neformalnim razgovorima spominju da je ova kampanja bila huškačka pa čaki bratoubilačka, da su HDZ-ovci bili agresivni i da neke ova kampanja podsjeća na kampanju 1991.

Večernji list/Foto: Goran Stanzl/PIXSEL

facebook komentari

 • peppermintt

  hasta la vista luzeri il po naški -nos vas lipi :))))

 • Lilith

  Ima li itko sliku Željke Antunović ili Božemiprosti Vesnice P. 😀

 • Lilith

  Hvala Bogu ne moramo ih gledat zadugo 🙂 odahnimo

 • peppermintt

  hehe a još domalo odoše i kukurikavci 😉