Connect with us

Kronika

U Kaknju ukrali zvono s katoličke crkve vrijedno 18.000 KM i prodali za 500

Objavljeno

-

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Kaknju potvrdio je optužnicu protiv Eldina Šehagića, zvanog Kljug, i Saida Grahića, koja ih tereti da su ukrali zvono vrijedno 18.000 KM, vlasništvo katoličke vjerske zajednice.

Međutim, sudeći po optužnici, njihov pohod je već u startu bio osuđen na propast jer im je zvono ispalo, polupalo se, a na kraju su ga prodali za svega, kako se navodi, 500 maraka.

U optužnici se ističe da su ova dvojica Zeničana, u noći između 15. i 16. prosinca prošle godine, s  ciljem  da  sebi  pribave protupravnu imovinsku korist, zajednički i u dogovoru došli do betonskog zvonika u mjestu Slapnica, na području općine  Kakanj.

“Popeli su se na zvonik te otkinuli zvono vrijednosti 18.000 KM, koje je palo na betonsku ploču i polupalo se”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, oni su potom dijelove zvona pokupili te odnijeli.

“Zatim su ih prodali u otkupnu stanicu sekundarnih sirovina u Kaknju za 500 KM, te su na taj način katoličkoj vjerskoj zajednici u mjestu Slapnica pričinili štetu od oko 18.000 KM”, ističe se u optužnici koju je podiglo Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije.

Optužnica, stoga, dvojicu Zeničana tereti za tešku krađu. Obojica optuženih su i ranije osuđivana.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari