Connect with us

Hrvatska

U kratkom roku radit će se dva kružna toka na regionalnoj cesti Čitluk-Tromeđa

Published

on

Ministar prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Ilija Cvitanović boravio je danas u radnom posjetu Općini Čitluk, gdje je obišao izvođače radova koji rade na saniranju regionalne ceste Mostar-Čitluk-Tromeđa.

Tom prigodom ministar Cvitanović kazao je kako Ministarstvo ima punu potporu Vlade HNŽ-a kad je u pitanju saniranje regionalne prometnice Mostar -Čitluk-Tromeđa, na kojoj su veliki problem udarne rupe, za što je iz županijskog Proračuna izdvojeno 160.000 KM.

[quote]”Čitluk je specifičan zbog gustoće prometa, od Mostara preko Čitluka do Međugorja dnevno prođe i preko 15.000 vozila, a ovo područje nema niti jednu magistralnu cestu, oslonjeno je na regionalne ceste, a za njihovo saniranje zaduženo je Ministarstvo prometa i veza HNŽ-a,“ istaknuo je ministar Cvitanović.[/quote]

[dropcap]T[/dropcap]akođer, naglasio je kako će do 1. rujna biti završen projekt ceste prema Zvirovićima, gdje je jedinica lokalne samouprave zadužena za eksproprijaciju zemljišta, a županijsko ministarstvo će, zajedno s Federalnim ministarstvom, financirati radove.

Trenutačno su u tijeku i radovi na saniranju 11 km ceste Čapljina-Zvirovići, jer smo svjesni da će priključenjem na autocestu promet na cesti u Zvirovićima biti intenziviran. Također, županijsko ministarstvo financira i saniranje regionalne ceste Žitomislići-Čitluk“, kazao je Cvitanović.

“Ove godine u kratkom roku radit će se dva kružna toka na regionalnoj cesti Čitluk-Tromeđa i to: kod Lovačkoga doma, a radovi će koštati 280. 000 KM. Nakon toga, početkom jeseni, slijede radovi na kružnom toku na Tromeđi, odnosno kada hodočasnička sezona bude pri kraju, kako ne bismo tijekom radova pravili smetnje u prometu prema Međugorju.

Očekujemo da će do tada biti gotov kružni tok kod Lovačkoga doma, što će rasteretiti promet prema Međugorju,“ kazao je ministar Cvitanović dodavši kako Ministarstvo samo čeka da jedinica lokalne samouprave kaže kad mogu otpočeti radovi na Kružnom toku Tromeđa, jer su već nekoliko puta istaknuli kako je završena eksproprijacija zemljišta na kojemu će se graditi kruži tok.

Iako je ključni razlog današnjeg posjeta Čitluku bio obilazak izvođača radova na saniranju prometnica u ovoj općini, ministar Cvitanović se, za boravka u Čitluku, osvrnuo i na problem taksi prijevoznika u Međugorju, naglasivši kako je na snazi Novi zakon o cestovnom prijevozu, a u njegovu provedbu uključio se i MUP HNŽ-a, tako da će u Međugorju, u prosjeku, biti 60 taksi prijevoznika.

Inače, Međugorje se u Zakonu tretira kao hodočasničko mjesto, te se smatra kako je to realan broj, ali lokalna samouprava odlučit će o konačnom broju.

Nakon što je obišao izvođače radova, ministar Cvitanović susreo se i s načelnikom Općine Čitluk Ivom Ivom Jerkićem, s kojim je kratko porazgovarao o aktualnim temama vezanima za prometnu infrastrukturu u Općini, stoji u priopćenju vlade HNŽ-a.

bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari