Connect with us

Događaji

U Kreševu otvorena tvornica “Juicy”, koja će zapošljavati preko 60 ljudi

Objavljeno

on

Svečano otvaranje tvornice za proizvodnju sokova i napitaka “Juicy”, koja će zapošljavati preko 60 ljudi i biti proizvodni centar za portfelj brendova “Juicy i TO” za BiH i ostala tržišta u široj regiji, upriličeno je danas u Kreševo.

[ad id=”68099″]

Vrijednost investicije u nove proizvodne kapacitete Stanić Beveragesa d.o.o. iznosi 6,1 milijun eura, a u novoj tvornici opremljenoj modernom Tetra Pak tehnologijom, koja jamči najviše standarde kvalitete proizvoda, biti će zaposleno preko 60 ljudi.

stanicSvečanom otvorenju tvornice prisustvovali su, uz ostale, Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora Agrokora i Ivan del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH.

Inače, sama svečanost otvaranja tvornice upriličena je pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, koji je tom prigodom naglasio izuzetni značaj realnog sektora koji omogućava otvaranje novih radnih mjesta i pridonosi jačanju gospodarstva u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je kako upravo ovakvi poslovni projekti trebaju biti u potpunosti podržani od institucija svih razina vlasti.

“Izuzetno sam ponosan na novu tvornicu koju smo sagradili u BiH i na činjenicu što smo pokazali da se i u BiH može investirati, zapošljavati lokalne ljude i normalno poslovati. Ovom investicijom u BiH otvorili smo preko 60 novih radnih mjesta, no naši planovi su mnogo veći. Mogu slobodno reći da smo se rezultatima koje smo ostvarili nakon preuzimanja Juicyja dokazali kao dobri i odgovorni vlasnici i poslodavci, a uvjereni smo da ćemo daljnjim širenjem proizvodnje i otvaranjem novih tržišta dodatno ojačati poziciju snažnog regionalnog igrača na tržištu voćnih sokova i napitaka”, izjavio je vlasnik Svjetlan Stanić.

Otvaranje nove tvornice prati rast prodaje ukupnog portfelja Juicyja, kako na tržištu BiH, tako i na ostalim tržištima regije, ali i na novim tržištima na koje se planira značajan izvoz proizvoda. Prošlog su mjeseca isporučene prve količine Juicy sokova prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a poduzeće planira proširiti prisutnost i prodaju Juicyja i na svim tržištima članica CEFTA-e uključujući Albaniju i Tursku, s kojom Bosna i Hercegovina ima ugovore o slobodnoj trgovini.

Upravo će nova tvornica u Kreševu biti proizvodni centar za BiH i sva tržišta u široj regiji, dok će se postojeća tvornica u Hrvatskoj fokusirati na pokrivanje potražnje u Hrvatskoj i planiranog jačeg izvoza na tržišta zemalja Europske unije. Sukladno planovima proširenja Juicy portfelja i rastu prodajnih rezultata u Stanić Beveragesu d.o.o. planiraju otvaranje i novih radnih mjesta u BiH.

U Stanić Beveragesu su zadovoljni prodajom svojih brendova te ističu rast tržišnih udjela u BiH i Hrvatskoj u zadnjih godinu dana.

Na otvaranju tvornice iz Stanić Beveragesa d.o.o. pohvalili su se rastom prodaje i tržišnog udjela na tržištu BiH i Hrvatske. U prvih pet mjeseci 2015. godine u BiH prodano je oko 90.000 litara voćnih sokova Juicy više nego u istom razdoblju prošle godine.

tvornica stanic

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR