Connect with us

Naši u svijetu

U Lugansku na pomolu humanitarna katastrofa

Published

on

Grad Lugansk, utvrda separatista na istoku Ukrajine, koji je stalno poprište borbi, na rubu je humanitarne katastrofe, bez vode, struje i prehrambenih proizvoda. Plaće i mirovine nisu isplaćene već mjesec dana, a bankomati su prazni.

luganskTa regionalna prijestolnica u blizini ruske granice, u kojoj je prije sukoba živjelo 500.000 stanovnika, pogođena je gotovo stalnim borbama posljednjih tjedana između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika.

Zbog sukoba stručnjaci napustili lokaciju pada MH17

Međunarodni stručnjaci koji traže ostatke malezijskog zrakoplova srušenog na istoku Ukrajine morali su danas napustiti jedan dio tog područja zbog topničke paljbe, kazala je Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

Stručnjaci kažu da paljba odjekuje na oko dva kilometra udaljenosti te da se približava. To je bilo dovoljno blizu da odlučimo otići, paljba je bila jako glasna i tlo je podrhtavalo, rekao je novinarima Alexander Hug, pomoćnik šefa misije OESS-a za Ukrajinu.

Hug je kazao da je zasad prerano reći radi li se o kršenju prekida vatre na koji su se obvezale ukrajinske i pobunjeničke snage koje se nalaze u blizini mjesta rušenja zrakoplova.

Otprilike sedamdeset stručnjaka drugi dan je pretraživalo tu lokaciju na kojoj je život izgubilo svih 298 ljudi iz Boeinga 777. Rad im je omogućio dogovor o lokalnom prekidu vatre između Ukrajine i proruskih pobunjenika, objavio je OESS.  (hrt)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari