Connect with us

U medijima osvanuo ‘Raskrsni list’

Published

on

U medijima osvanuo ‘Raskrsni list’ kojemu je cilj poticanje katolika na ispis iz rimokatoličke Crkve!

Zanimljivo je da taj mali broj ateista i agnostika u Hrvatskoj, koji je manji od 5 posto sveukupnog stanovništva, ima toliku potrebu ispisivati ljude iz rimokatoličke crkve. Ovim činom ti čuveni ateisti, također su pokazali kako nemaju blagog pojma ni o čemu, a kamoli o vjeri koja usprkos njihovim podmetanjima, vrijeđanjima i lažima raste svakog dana.

Ateisti i agnostici Hrvatske kojih ima mizerno malo među nama u ovom nadasve katoličkom društvu dobivaju sve veću medijsku potporu pa su tako hrvatski solidarizirani mediji objavili njihovu inovaciju pod nazivom ‘Rasksni list’ kojim žele motivirati ljude da se ‘ispišu’ iz Rimokatoličke crkve. Potvrde na toj stranici izdaje grupa ateista i agnostika Hrvatske, a inicijator je dr. Pavle Močilac, postdoktorand na Institutu za organsku kemiju i biokemiju u Pragu, koji je u razgovoru za tportal rekao: “U pitanju je osobna, simbolička deklaracija o istupanju iz Rimokatoličke crkve, ali koja zapravo prema zakonima Republike Hrvatske, nakon što se isprinta i potpiše, pogotovo ako se potpis još ovjeri kod javnog bilježnika, postaje pravno valjana i obranjiva čak i na sudu.”

Napominjemo kako je ovaj dokument apsurdan i kako ne predstavlja apsolutno ništa. Zagriženi ateisti koji ne vjeruju u Boga, ovim činom pokazali su kako oni imaju strašno veliku potrebu u svoje beznađe povući i druge. Kao da sustavno, brutalno i neutemeljeno vrijeđanje katoličke crkve nije dovoljno pa sada moraju zatrovati i one koji su odlučili pripadati Bogu. Zanimljivo je da taj mali broj ateista i agnostika u Hrvatskoj, koji je manji od 5 posto sveukupnog stanovništva, ima toliku potrebu ispisivati ljude iz Rimokatoličke crkve. Ovim činom ti čuveni ateisti također su pokazali kako nemaju blagog pojma ni o čemu, a kamoli o vjeri koja, usprkos njihovim podmetanjima, vrijeđanjima i lažima raste svakog dana. Čak i vi, dragi ateisti, Božja ste djeca i niti jedan papir ne može vas odvojiti od njega.

raskrsni list

Isto tako, ovaj papir kojim želite pokazati svoj revolt prema Rimokatoličkoj crkvi ne vrijedi ništa, ali baš ništa jer vi, iako ste kršteni i, kako vi kažete, upisani u crkvu imate svoju slobodnu volju koju vam je na vaše iznenađenje, Bog dao pri samom rođenju. Tako da, potrebna je samo vaša odluka da odete od Njega, ništa više. Zbog toga je ovaj bezvrijedni papir ništa više ne obično smeće kojemu je opet svrha oblatiti Crkvu, a samim time i hrvatske vjernike koji od stoljeća 7. jako dobro znaju koga žele slijediti i kome žele zahvaljivati za svoj život. Objasnite zašto bi netko na sudu dokazivao da nije kršten, kada je unatoč krštenju dozvoljeno izjasniti se ateistom ili agnostikom. Krštenjem vas crkva nije prisvojila sebi; krštenje je sakrament kojim su vas vaši roditelji predali Bogu i dobro su učinili jer je to možda jedino što će vas naposlijetku spasiti. Svatko od nas ima pravo na svoj izbor, stoga je vaša inovacija ništa drugo nego projekt huškanja naroda, protiv jedine institucije koja je kroz cijelu povijest nas Hrvate jedina uvijek držala na okupu. Dajte konačno shvatite da Boga ne možete pobijediti.

dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari