Pratite nas

U medijima osvanuo ‘Raskrsni list’

Objavljeno

na

U medijima osvanuo ‘Raskrsni list’ kojemu je cilj poticanje katolika na ispis iz rimokatoličke Crkve!

Zanimljivo je da taj mali broj ateista i agnostika u Hrvatskoj, koji je manji od 5 posto sveukupnog stanovništva, ima toliku potrebu ispisivati ljude iz rimokatoličke crkve. Ovim činom ti čuveni ateisti, također su pokazali kako nemaju blagog pojma ni o čemu, a kamoli o vjeri koja usprkos njihovim podmetanjima, vrijeđanjima i lažima raste svakog dana.

Ateisti i agnostici Hrvatske kojih ima mizerno malo među nama u ovom nadasve katoličkom društvu dobivaju sve veću medijsku potporu pa su tako hrvatski solidarizirani mediji objavili njihovu inovaciju pod nazivom ‘Rasksni list’ kojim žele motivirati ljude da se ‘ispišu’ iz Rimokatoličke crkve. Potvrde na toj stranici izdaje grupa ateista i agnostika Hrvatske, a inicijator je dr. Pavle Močilac, postdoktorand na Institutu za organsku kemiju i biokemiju u Pragu, koji je u razgovoru za tportal rekao: “U pitanju je osobna, simbolička deklaracija o istupanju iz Rimokatoličke crkve, ali koja zapravo prema zakonima Republike Hrvatske, nakon što se isprinta i potpiše, pogotovo ako se potpis još ovjeri kod javnog bilježnika, postaje pravno valjana i obranjiva čak i na sudu.”

Napominjemo kako je ovaj dokument apsurdan i kako ne predstavlja apsolutno ništa. Zagriženi ateisti koji ne vjeruju u Boga, ovim činom pokazali su kako oni imaju strašno veliku potrebu u svoje beznađe povući i druge. Kao da sustavno, brutalno i neutemeljeno vrijeđanje katoličke crkve nije dovoljno pa sada moraju zatrovati i one koji su odlučili pripadati Bogu. Zanimljivo je da taj mali broj ateista i agnostika u Hrvatskoj, koji je manji od 5 posto sveukupnog stanovništva, ima toliku potrebu ispisivati ljude iz Rimokatoličke crkve. Ovim činom ti čuveni ateisti također su pokazali kako nemaju blagog pojma ni o čemu, a kamoli o vjeri koja, usprkos njihovim podmetanjima, vrijeđanjima i lažima raste svakog dana. Čak i vi, dragi ateisti, Božja ste djeca i niti jedan papir ne može vas odvojiti od njega.

raskrsni list

Isto tako, ovaj papir kojim želite pokazati svoj revolt prema Rimokatoličkoj crkvi ne vrijedi ništa, ali baš ništa jer vi, iako ste kršteni i, kako vi kažete, upisani u crkvu imate svoju slobodnu volju koju vam je na vaše iznenađenje, Bog dao pri samom rođenju. Tako da, potrebna je samo vaša odluka da odete od Njega, ništa više. Zbog toga je ovaj bezvrijedni papir ništa više ne obično smeće kojemu je opet svrha oblatiti Crkvu, a samim time i hrvatske vjernike koji od stoljeća 7. jako dobro znaju koga žele slijediti i kome žele zahvaljivati za svoj život. Objasnite zašto bi netko na sudu dokazivao da nije kršten, kada je unatoč krštenju dozvoljeno izjasniti se ateistom ili agnostikom. Krštenjem vas crkva nije prisvojila sebi; krštenje je sakrament kojim su vas vaši roditelji predali Bogu i dobro su učinili jer je to možda jedino što će vas naposlijetku spasiti. Svatko od nas ima pravo na svoj izbor, stoga je vaša inovacija ništa drugo nego projekt huškanja naroda, protiv jedine institucije koja je kroz cijelu povijest nas Hrvate jedina uvijek držala na okupu. Dajte konačno shvatite da Boga ne možete pobijediti.

dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Stjepan Šterc: Problem iseljavanja Hrvata iz Hrvatske i iz BiH postaje pitanje nacionalne sigurnosti

Objavljeno

na

Objavio

Problem raseljavanja stanovništva iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine poprimio je dramatične razmjere i postao pitanjem nacionalne sigurnosti, upozorio je u utorak hrvatski demograf Stjepan Šterc istaknuvši kako je posebice ugrožen opstanak Hrvata koji žive u BiH jer bi se njihov broj u toj zemlji u idućih deset godina mogao smanjiti čak za trećinu.

Šterc, profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (PMF), kazao je u intervjuu za bosanskohercegovački portal Slobodna Bosna kako demografska politika postaje ključno pitanje budućnosti i razvitka obje države.

“Način upravljanja u ovim prostorima i državama je i najveći krivac pojave suvremenog egzodusa, potpuno zanemarujući u provođenju izvršne vlasti funkcionalnost demografskog i gospodarskog razvitka. Mogli bi takav način upravljanja nazvati političkom okupacijom u kojoj nema praktički ničeg ozbiljnijeg vezanog za struku, logiku, znanost te projiciranje i modeliranje budućnosti”, kazao je Šterc dodajući kako je jasno da političari svojim odlukama i postupcima izravno utječu na odlazak ljudi.

Iako je Štercov plan izlaska iz demografske krize, koji je nastao kao dio izbornog programa predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, usvojen u hrvatskim tijelima vlasti, on drži kako to ipak nije učinjeno sukladno njegovim programskim načelima i koncepcijama.

Demografska problematika, kazao je Šterc, nije shvaćena kao strateško razvojno pitanje pa su posljedice nastavak svih negativnih trendova i pokazatelja do razine na kojoj se već ugrožavaju osnovni sustavi u zemlji.

“Razlog? Politička sebičnost, interesna povezivanja, financijsko-gospodarski pristup bez vrednovanja ljudskog potencijala i još puno toga. Moj je prijedlog bio vladin ured na čijem bi čelu bio podpredsjednik vlade kako bi izravno mogao politički usmjeravati stratešku revitalizacijsku politiku, jasna procjena što je u proračunu manje bitno od demografskog opstanka, apsolutna zaštita žena u trudnoći i na porodiljskom (radno pravo, ekonomska i financijska sigurnost i sl.), povezivanje s iseljeništvom. Sadašnji su postupci samo dio socijalne politike i ništa više”, konstatirao je Šterc.

Demografska kretanja osobito pogubna po Hrvate u BiH

Komentirajući demografske probleme u BiH Šterc je upozorio kako ta zemlja iz godine u godinu bilježi sve veći pad prirodnog prirasta staovništva. Razlika između broja rođenih i umrlih u 2015. godini tako je bila oko pet i pol tisuća, a u 2016. godini ta brojka je već između devet i deset tisuća.

Procjena je kako bi prirodni gubitak hrvatske populacije u BiH u narednih deset godina mogao iznositi oko 40 tisuća osoba.

Uz prirodni pad od oko dvije i pol tisuće stanovnika hrvatske nacionalnosti, na godišnjoj razini treba uračunati oko deset tisuća onih koji će svake godine trajno napustiti tu zemlju.

To bi značilo kako bi broj Hrvata u BiH, kojih je prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. bilo 544 tisuće, odnosno 15,4 posto ukupnog stanovništva te zemlje, za deset godina mogao biti smanjen za 125 tisuća.

To je dramatičnih 31.3 posto sadašnje populacije, analize su na koje ukazuje Šterc.

Sve to izravno će ugroziti sustav radne snage, mirovinski, zdravstveni te obrazovni sustav.

“Problem zaista postaje pitanje nacionalne ili državne sigurnosti, odnosno jednostavnije rečeno opstanka. Tko to na vrijeme shvati sva će svoja politička djelovanja usmjeriti nacionalnim interesima i očuvanju najvećeg potencijala u svim društvima i prostorima.”, zaključio je Šterc. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pero Kovačević: Presuda Ratku Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu presuda Ratku Mladiću

Ratko MladićRaspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu će u srijedu (22. studenoga 2017.) izreći prvostupanjsku presudu Ratku Mladiću.

Podsjetimo se, Ratko Mladić je bio zapovjednik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) od 12. svibnja 1992. do najmanje 8. studenoga 1996. godine.

Tužiteljstvo u optužnici Ratka Mladića tereti u dvije točke za genocid; u pet točaka za zločine protiv čovječnosti; u četiri točke za kršenja zakona i običaja ratovanja.

Haaška optužnica protiv Mladića ne obuhvaća zločin u Škabrnji.
Zločini koji se navode u optužnici Mladiću uključuju, između ostalih:

• Ubijanje bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata, uključujući vodeće pripadnike tih grupa; npr. ubojstvo 144 osobe u Biljanima (općina Ključ), ubojstvo više od 200 zatočenika u KP domu Foča, ubojstvo oko 150 ljudi u logoru Keraterm, pored Prijedora, i ubojstvo najviše 140 zatvorenika u logoru Sušica, pored Vlasenice.

• Zatočenje tisuća bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata u zatočeničkim objektima u životnim uvjetima smišljenim tako da dovedu do njihovog fizičkog uništenja. Navedeni objekti uključuju logor Manjača (pored Banja Luke), logore Omarska, Keraterm i Trnopolje (pored Prijedora), KP dom u Foči i logor Batković, pored Bijeljine.

• Ubijanje više od 7,000 muškaraca i dječaka bosanskih Muslimana iz Srebrenice putem organiziranih i situacijskih pogubljenja, uključujući ubojstvo više od 1000 muškaraca u jednom velikom skladištu u selu Kravice i pogubljenje još 1000 muškaraca bosanskih Muslimana pored škole u Orahovcu.

• Bezobzirno razaranje privatne imovine i javnih dobara, uključujući spomenike kulture i sakralne objekte, kao što su brojne džamije širom zemlje.

• Djela ubojstava koja su bila dio cilja širenja terora među civilnim stanovništvom Sarajeva provođenjem kampanje snajperskog djelovanja i granatiranja, u periodu od 12. maja 1992. do novembra 1995. godine, uključuju granatiranje tržnice “Markale” 5. veljače 1994., kada je poginulo 66, a ranjeno više od 140 ljudi.

Tužiteljstvo je u završnoj riječi suđenja zatražilo da Ratko Mladić bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Pero Kovačević / HKV

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari