Pratite nas

Herceg Bosna

u Međugorju otvoren 25. jubilarni međunarodni molitveni susret mladih – Mladifest

Objavljeno

na

Večeras je u Međugorju večernjim molitveno-liturgijskim programom otvoren 25. jubilarni međunarodni molitveni susret mladih-Mladifest.

Svetu Misu otvaranja predslavio je fra Miljenko Šteko, u koncelebraciji svete mise sudjelovalo je 335 svećenika. Svetoj Misi prethodila je molitva krunice i predstavljanje mladih iz 60 zemalja. Tema ovogodišnjeg susreta mladih je: “EVO TI MAJKE.” Kao i svake godine u našoj župi okupilo se na desetke tisuća mladih, koji su početak kolovoza i svoje godišnje odmore odlučili iskoristiti za posjet Međugorju i tu se odmoriti u Bogu. I ovogodišnji Mladfifest biti će obilježen molitvom, pjesmom, predavanjima, svjedočanstvima.

Svakodnevne izvještaje kroz FOTO, VIDEO, AUDIO s Mladifesta donosit će vam i portal medjugorje-info.com. Pjesmom i glazbom Festival mladih pratit će  Međunarodni zbor i orkestar pod vodstvom Damira Bunoze. Ove godine koordinator susreta je fra Marinko Šakota.

mladi fest

10348274_10203261016859253_1468162221148095092_n 10552481_10203261017459268_8515233822455124581_n

medjugorje-info

foto: Naslovna: Mateo Ivanković photography/Lidija Paris

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

Objavljeno

na

Objavio

U ovom videu general Praljak je razbio jednu laž i to je vrlo važno. Taj mit je ona čuvena laž o “opsadi Mostara” koju smo i nedavno čuli u Mostaru od notornog Mesića, kao i na ovom suđenju od isto tako notornog Manolića, odnosno tezi da je HVO držao Mostar u potpunom okruženju.

Svjedok je efendija Seid Smajkić, inače duhovnik 4. muslimanske brigade “Muderis” jedne izrazito radikalne mudžahedinske džihadističke fundamenatlističke postrojbe sa sjedištem u Konjicu, koja je poznata po svojim zlodjelima i zločinima prema Hrvatima. 

General Praljak je služeći se fotografijama skinutim s aplikacije Google Earth vrlo umješno uspio dokazati da je ta priča o opsadi odnosno potpunom okruženju Mostara jedna najobičnija laž i to je morao potvrditi i sam Smajkić. 

I onda, ta laž je pobijena i ovdje, ta laž je pobijena i kad je general Praljak o tome ispitivao kontroverznog novinara BBC-a Jeremy Bowena, i onda je većina u vijeću (Prandler i Treschell) ipak odluči uvrstiti tu laž u presudu, naravno, uz suprotno mišljenje najboljeg suca na haškom sudu, časnog suca Jean Claude Antonettia.

Evo ovdje za one koji ne znaju, nek malo vide tu 4. muslimansku brigadu “Muderis” kako to izgleda i na što to sliči. ISIL, Al-qaida, Al-shabab, Hamas i ovo, nema nikakve suštinske razlike. Militantni islamistički fundamentalistički teroristi. Hrvati i HVO samo su se branili od ovakvih, nikakvog tu UZP-a nema.

Šestorka Herceg-Bosna/Kamenjar

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari