Connect with us

U međunarodnoj molitvenoj akciji ’40 dana za život’, u kojoj je sudjelovao i Zagreb, spašeno 547 nerođenih

Objavljeno

-

Organizatori međunarodne molitvene akcije pohvalili su vjernike iz Hrvatske zbog njihovog velikog odaziva na incijativu koja se po prvi put događala u Hrvatskoj

Prošlu nedjelju, na Cvjetnicu, okončana je međunarodna ekumenska molitvena akcija ’40 dana za život’ u kojoj su kršćani molili ispred klinika kako bi spriječili pobačaje i u kojoj je ove godine po prvi put sudjelovala i Hrvatska, a organizatori su objavili kako je u cijeloj inicijativi diljem svijeta spašeno 547 nerođenih života.

Ante Čakljušić, jedan od organizatora molitvi koje su se ove godine tijekom cijele Korizme održavale ispred zagrebačke bolnice Sestara Milosrdnica, izjavio je kako je u njima sudjelovalo gotovo 4000 ljudi, te  kako su plodovi molitve i posta mnogobrojni. Organizatori su zabilježili brojne slučajeve u kojima su trudnice ili njihovi prijatelji tražili pomoć u svojoj odluci da ne prekinu trudnoću. Hrvatski organizatori su najavili kako će se akcija nastaviti i na jesen, a ovaj put u nju će se uključiti i gradoviv Osijek, Vinkovci i Split.

U cijeloj akciji sudjelovalo je više od pola milijuna ljudi u ukupno 520 gradova diljem svijeta, a organizatori međunarodne molitvene akcije pohvalili su vjernike iz Hrvatske zbog njihova odaziva na molitvene skupove.

G. An. | Bitno.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari