Connect with us

Zanimljivosti

U Mostaru izmjerena najviša temperatura u Europi

Objavljeno

-

Bosnu i Hercegovinu ponovno je zahvatio toplotni val, a u četvrtak je u Mostaru u 15 sati izmjerena najviša temperatura u Europi te je iznosila 41 stupanj Celzijusa.

Prema podacima stranice Weather Online, u Mostaru je u četvrtak u 15 sati zabilježena temperatura od 41 stupanj Celzijusa što je grad na Neretvi svrstalo u sami vrh Europe.

Osim Mostara, među najtoplijim gradovima u Europi našli su se i Zenica i Banja Luka u kojima je u 15 sati izmjereno 39 stupnjeva Celzijusa, piše Klix.ba.

Osim stranice Weather Online, slični parametri zabilježeni su i na mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda koji je stranici naveo kako je u Mostaru zabilježena temperatura od 41 stupanj Celzijusa, a val vrućine pogodio je i Trebinje, Doboj i Široki Brijeg gdje je zabilježena temperatura od 38 stupnjeva Celzijusa.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, visoke temperature mogu se očekivati i u narednim danima, s tim što se za vikend u pojedinim dijelovima Bosne očekuje kiša ili pljuskovi s grmljavinom što će svakako “rashladiti”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas