Connect with us

u Mostaru održana 13. manifestacija izbora osobe godine “Večernjakov pečat“

Objavljeno

-

Dvojica papa, umirovljeni Benedikt XVI. i 266. po redu papa Franjo proglašeni su Osobom godine 2013. u Bosni i Hercegovini.

Zvjezdani, trinaesti po redu Večernjakov pečat održan je večeras u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, u veličanstvenom međunarodnom društvenom događaju.

Manifestacija pod sloganom “Pečat za mir” u znaku je 100. godišnjice od Prvog svjetskog rata i 30. godišnjice XIV Zimskih Olimpijskih Igara u Sarajevu. Večernjakov pečat ove godine šalje poruku mira za BiH, regiju i svijet.

Pečat za mir dodijelio je Gavrilo Mile Princip, a nagradu je dobila Milona Von Habsburg. S njom u istoj kategoriji su bili nominirani Dženan Šahović i don Velimir Tomić.

usein ef. Kavazović je dobitnik nagrade za međureligiski dijalog, a nagradu za sportski uspjeh godine dobio je Ivica Osim. Nagradu za sportaša godine otišla je u ruke Ivanu Dodigu, a zvijezda godine je Ilma Karahmet.

Plaketu i kipić u kategeoriji ‘Pothvat godine’ glumac Enes Bešlagić dodijelio je Blažu Grkoviću, Hercegovcu koji je zadavio medvjeda u samoobrani.

Goran Radman, glavni urednik Večernjeg lista iz Zagreba dodijelio je nagradu za kategoriju ponos BiH, koja je otišla u ruke dječaka Gojka Đurića.

Nagradu za kulturni doprinos dodijelio je Fahrudin Radončić, a nagradu je dobio Jurinko Rajič, direktor NAFF-a, dok je nagradu za znanost dobila Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru.

Nagradu su također dobili i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, te apsolutni pobjednik nedavnih izbora u Srbiji Aleksandar Vučić kao najbolji lider u regiji.

Nagradu za međunarodnu pomoć i suradnju BiH dobila je Njemačka, a nagradu je dodijelio Vjekoslav Bevanda, koji se tim putem zahvalio Njemačkoj za pomoć koju pruža i od rata i danas.

Također su nagrađeni predsjednik SDA Sulejman Tihić u kategoriji ‘Politički uspjeh’, premijerka RS-a Željka Cvijanović u kategoriji za ‘Međupolitički uspjeh’, te direktor kompanije m:tel Goran Vlaović kao gospodarstvenik godine.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevande, a manifestaciju je otvorio Josip Leko, predsjednik Sabora RH koji je rekao kako je zadovoljstvo otvoriti manifestaciju pečat za mir, te je čestitao svim dobitnicima nagrada.

U zabavnom dijelu programa nastupili su baletska škola Arabesque, Dubrovački simfonijski orkestar i Akademski zbor Pro musica iz Mostara, Josipa Vukoja, Ivan Mikulić, Ilma Karahmet, Vanna, Miroslav Škoro, Goran Karan, Halid Bešlić, a program su vodili Ivana Crnogorac i Mario Sedmak.

[vsw id=”e8RuIG8tJeI” source=”youtube” width=”450″ height=”350″ autoplay=”no”]

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari