Connect with us

Pregled

U Mostaru se topi “Asvalt”

Objavljeno

-

Tropski val vrućeg zraka koji je došao iz sjeverne Afrike, ovaj tjedan zahvatio je cijeli Balkan, a najviše temperature u regiji zabilježene su u Bosni i Hercegovini. Tako su Mostar sa 45 i Višegrad sa 40 stupnjeva jučer bili najtopliji gradovi na Balkanu.

[dropcap]V[/dropcap]isoke temperature zabilježene su i u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci, Bihaću i Zenici, a živa na termometru u poslijepodnevnim satima prelazila je 36 stupnjeva u mnogim bh. gradovima, piše Dnevni avaz.

Prema očekivanju stručnjaka, do kraja tjedna temperature zraka u našoj zemlji rast će još malo, pa ni novi temperaturni rekordi neće biti iznenađujući.

Topio se asfalt

Građani koji su imali termometre u vozilima jučer su u Mostaru izmjerili čak 45 stupnjeva na suncu.

[quote]”Vozeći se iz Sarajeva do Mostara, u automobilu sam uključila klimu na 37 stupnjeva. Kada sam izlazila iz vozila, zamalo da nisam kolabirala zbog toplotnog udara koji me zapuhnuo. Imala sam osjećaj da se asfalt topio”, kazala je Aida S.[/quote]

Kako preživljavaju Mostarci?

Po svemu sudeći naši sugrađani slušaju apele liječnika koji se upućuju početkom svake ljetne sezone, a evo kako se i sami štite od vrućine i visokih temperatura.

“Vrućine teško podnosim. Sve obveze pokušavam obaviti što ranije, da ne moram biti van u najtoplijem dijelu dana, rekla nam je prolaznica Sanja.

“Sakrijem se u hlad, malo se osvježim vodom i osvježavajućim pićem, a u sedmom mjesecu svakodnevno rashlađenje ću potražiti na Neretvi”, rekao nam je Mario.

Vrućine Podnosim! Noge u lavor, mokar peškirić oko vrata, šlauf, pivo! Nego ne podnosim Nepravdu, Preživljavam sa dvista maraka, o tome pišite, nama je vrućina domaća..! kazao je između ostalog Krešimir K. kojeg smo morali prekinut u priči jer je već načimao treću pivu…

bljesak/kamenjar

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas