Connect with us

Događaji

U Mostaru svečano otvoren III. kongres kirurga FBiH

Published

on

U Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru otvoren je 3. Kongres kirurga Federacije BiH s međunarodnim sudjelovanjem.

Pored kirurga iz BiH na svečanom otvaranju nazočili su kirurzi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke i Austrije. Na početku svečanosti prisutnim se obratio domaćin, direktor SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić i kazao kako je ponosan na sve što je dosad učinjeno u SKB Mostar i pravac u kojem je krenula ova moderna klinička bolnica.

“Kad komentiram kirurgiju volim reći kako je tu Bog čovjeka najbliže pustio k sebi jer to je uvijek zahtjevan posao, počesto s lošim danima i ishodima, a puno češće ispunjava zadovoljstvom i nas i naše pacijente. U tom smislu jedna edukacija koja dođe kroz ovakve kongrese uvijek dobro dođe”, istakao je profesor Kvesić.

Prisutnima se obratio i docent dr. Zdrinko Brekalo predsjednik Udruženja kirurga FBiH koji je pozdravio prisutne i zaželio im uspješan rad na kongresu.

Među mnogobrojnim govornicima obratio se i prof.dr. Miljenko Bevanda dekan Medicinskog fakulteta u Mostaru i predsjednik Udruženja gastroenterologa.

Bevanda je kazao kako će se u sljedeća tri dana koliko traje kongres vidjeti mnogo noviteta iz kirurgije od eminentnih stručnjaka iz regije i svijeta koji će zasigurno doprinjeti znanju naših liječnika.

“Na taj način slažemo naš mozaik, kako bi smo bili rame uz rame s najboljim”, kazao je Bevanda. Dr. Mladen Bošković, ministar zdravstva HNŽ-a, je istaknuo:

“Kirurgija danas postaje sve sofisticiranija i nužno je osigurati dostupnost informacija i razmijenu iskustava među liječnicima kirurzima. Organizacija ovakvih kongresa sigurno će potaknuti kreativne rasprave”, kazao je Bošković.  Također su prisutne pozdravili dr. Braco Hajdarević, predsjednik Liječničke komore i Ljubo Bešlić, gradonačelnik grada Mostara.

Treći kongres kirurga FBiH svečano je otvorio predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović.

“Siguran sam da sve što se radi u SKB Mostar daje nam pravo da možemo biti ponosni. Siguran sam da će vam znanja s kongresa pomoći da unaprijedite sve ono što je potrebno unaprijediti kad je u pitanju kirurgija”, kazao je Čović otvarajući kongres.

dnevnik.ba/foto: Klix.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari