Connect with us

Kronika

U Mostaru ubijen Marko Radić Maka, ubojica uhićen

Objavljeno

-

U Mostaru je večeras u neposrednoj blizini zgrade MUP-a HNK došlo do pucnjave i ubijena je jedna osoba. Mediji izvješćuju da se radi o Marku Radiću Maki. On je ubijen tijekom šetnje sa svojom kćeri u blizini svojeg stana.

Ubojica, Josip Cvitanović zvani Cviki pobjegao je s lica mjesta, no policija ga je u žurnoj akciji locirala u blizini zgrade ‘Zvjezdara’.

Nije poznat motiv ovog ubojstva koji je užasnuo Mostar u večernjim satima i uskoro se očekuje više informacija. U Mostaru je vladalo izvanredno stanje sa specijalnom policijom i dugim cijevima na ulicama, prenosi Poskok.info

Kako saznaje Bljesak info, osumnjičeni je uhićen u Splitskoj ulici u blizini gradske Tržnice. Bjegunac će biti priveden u prostorije MUP-a HNŽ nakon što je primjećen u automobilu, a snimku uhićenja objavio je portal Hercegovina.info.

Podsjetimo, iz MUP-a HNŽ-a nam je potvrđeno kako je ubijena osoba inicijala M.R.

U potragu za osumnjičenim za ubojstvo bilo je uključeno više policijskih postrojba uključujući i Specijalnu policiju MUP-a HNŽ-a.

Ubijen je Marko Maka Radić, a ubio ga je Josip Cvitanović. Na lice mjesta stigla je i hitna pomoć, no liječnici su mogli samo konstatirati smrt.

Josip Cvitanović zvani Cviki koji je tijekom rata bio pripadnik Specijalne policije MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne je 2004. godine iz pištolja ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio. Za tri mjeseca izdržavanje kazne smanjio mu je pomilovanjem 2012. godine tadašnji predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Ubijeni Marko Radić Maka je na Sudu BiH bio osuđen za ratne zločine na 27 godina zatvora, a Županijski sud u Zagrebu preinačio je tu presudu te je smanjio na 12,5 godina zatvora jer je odbacio kvalifikacije udruženog zločinačkog pothvata. Radića je Sud BiH pravomoćno osudio za ratne zločine nad Bošnjacima na području Mostara navodeći da je bio dio udruženog zločinačkog pothvata, piše Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari