Pratite nas

Hrvatska

U nedjelju 18. 08. 2013. godine od 12 sati do 14 sati po europskom vremenu emitira se radijska emisija RADIO MOST (spajaju se Hrvatski Radio Melbourne i Radio Herceg Bosne).

Objavljeno

na

U nedjelju 18. 08. 2013. godine od 12 sati do 14 sati po europskom vremenu emitira se radijska emisija RADIO MOST   (spajaju se Hrvatski Radio Melbourne i Radio Herceg Bosne).

Ove nedjelje gosti u programu radija Herceg Bosne su:

Ivan Aralica, hrvatski književnik.

Jedan od dominantnih hrvatskih narativnih prozaika druge polovice 20. stoljeća.  Početkom 1990-ih uključuje se u politiku kao član Hrvatske demokratske zajednice. Godine 1993. postaje zastupnik te potpredsjednik Županijskog doma Sabora. Bio je član Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta od 1999. do 2002. godine. Bio je član suradnik HAZU – Razred za književnost od 1986. do 1992. godine a redoviti je član HAZU – Razred za književnost od 1992. Godine. Član je Društva hrvatskih književnika.

Tihomir Dujmović,  hrvatski novinar, televizijski voditelj i kolumnist.
Po podacima uredništva Večernjeg lista, upravo je njegova kolumna bila jedan od najčitanijih tekstova u čitavoj novini. Unatoč tome odlukom glavnog urednika Ogurlića, ponovno mu je zabranjeno pisanje u Večernjem listu. Zadnji  tekst u Večernjem listu koji je objavio je tekst o nalazima ureda za istraživanje žrtava komunističkih zločina nakon Drugoga svjetskog rata, koji su otkrili dvije masovne grobnice:  jednog cijelog razreda srednje zrakoplovne škole iz NDH, te ranjenika i bolničkog osoblja iz plućne bolnice Brestovac, obje lokacije su na Sljemenu. Nakon tog teksta otkazana mu je daljnja suradnja.
Nakon što mu je glavni urednik zabranio daljnju suradnju u Večernjem listu, nakon pune tri godine suradnje i unatoč činjenici što su te kolumne bile najčitanije u novini, rečeno mu je da suradnju prekidaju s 1. prosincem 2012. Na dan slavlja i euforije povodom oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču, napisao je kolumnu analizirajući je li doista svi Hrvati “plaču od sreće”, no ta kolumna nikad nije objavljena, a rečeno mu je jedino da je “ovaj puta stvarno pretjerao preko svake mjere”.

Teme: Detuđmanizacija i odnos RH prema BiH u protekla dva desetljeća. Sadržaj novoobjavljenih knjiga “Mentalni komunist” (Ivan Aralica) i “Tko mi zabranjuje kolumne” (Tihomir Dujmović).

Ove nedjelje gosti u programu Hrvatskog radija Melbourne su:
Jakopanec Vladimir – Hrvatski pisac.
Njegov roman ” U Zamci Nefretitis”  ne ostavlja citatelja niti za trenutak ravnodusnim. Prica je to o emigraciji iz posve neocekivane perspective, koja iz pregrsta napetih ljubavnih i kriminalistickih sekvenci kulminira u sasvim iznenadujuci kraj.

Emisija  ide uživo , a  slusatelji  se mogu telefonski  javiti i ukljuciti u program na sljedece brojeve:

Tel.: U studiju Radija Herceg Bosne: 00 387 36 315 096

Tel.:  U studiju HR Radija Melbourne : 00 61 424 53 1111

Goste u radiju Herceg Bosne odabrao  Niko Marusic
Goste u  hrvatskom radiju Melbourne odabrao  Petar Gelo
Voditeljica emisije radija Herceg Bosne, Manuela Bojo
Voditelj emisije hrvatskog radija Melbourne, Petar Gelo

Emisiju  mozete pratiti putem valova Radija Herceg Bosne, Hrvatskog radija Melbourne ili preko interneta.

Da biste uživo poslusali emisiju putem interneta idite na stranice Radija Herceg Bosne:

www.rtv-hb.com  i u gornjem dijelu kliknite na  Slusaj

ili na Internet stranice Hrvatskog Radija Melbourne:

www.3zzz.com.au,

Kada otvorite stranicu, na lijevom prozoru gdje pise

Listen to a show

odabrati, izmedju svih ponudjenih zemalja,  Croatia, vidjeti datum 18.08.2013.,Sunday – nedjelja,

Snimljenu emisiju tijekom narednih dana mozete poslusati na slijedeci nacin:

Da bi poslusali snimljenu emisiju idite na —www.3zzz.com.au,

Kada otvorite stranicu, na lijevom prozoru gdje pise

Listen to a show

odabrati, između svih ponudjenih zemalja,  Croatia, vidjeti  datum ,Sunday – nedjelja 18.08.2013.,pogledati listu programa i idite na Croatian od 8-9 sati,
Intervju  (8-9) i od 9-10.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

VELIKO FINALE: Državni vrh zasad skloniji izraelskom F-16, ali Gripen spušta cijenu

Objavljeno

na

Objavio

Amerikanci i Grci otpali – Izraelci i Šveđani ostali u užem izboru na natječaju za kupnju hrvatske borbene eskadrile

Švedski proizvođač SAAB uz potporu švedske vlade odlučio se na završno lobiranje i uvjeravanje hrvatske strane da je izbor njihova Gripena JAS 39 C/D za novu borbenu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jedini racionalan izbor.

Pa je, na prilično iznenađenje, “u zadnji čas” na studijsko putovanje u Švedsku pozvao i novinare desetak hrvatskih redakcija koje je potom primio sam vrh kompanije, čak i vlasnik iz moćne obitelji Wallenberg te ministar obrane Peter Hultqvist, piše Večernji list

Prošlo je mjesec i pol dana od kako su u Ministarstvu obrane otvorili četiri pristigle ponude, a prema najavama, vrednovanje tih ponuda, posao koji rade razna stručna povjerenstva u MORH-u, trebao bi biti završen do 30. studenog, kada bi trebalo biti objavljeno čija je ponuda najbolja za Hrvatsku.

Premda se detalji još ne mogu saznati, neke su se informacije u proteklim tjednima počele probijati u stručniju javnost tako da se brzo saznalo kako su dvije ponude – ona najskuplja iz SAD-a, koji je ponudio potpuno nove lovce F-16 blok 70/72 koji su samo korak do aviona 5. generacije, te ponuda iz Grčke koja nudi već islužene F-16 blok 30 – pale u drugi plan.

Američka je ponuda navodno skupa, a Grčke rabljene F-16, premda su navodno najjeftiniji, trebalo bi još modernizirati.

Ostaju u finalu, ako je vjerovati “dobro upućenima”, dvije ponude, ona izraelska, za njihove ponajbolje rabljene lovce F-16 Barak, te švedska koja nudi potpuno nove Gripene Jas 39 C/D.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Što će u novu eskadrilu: F-16 Barak ili Gripen?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari