Connect with us

Hrvatska

U nedjelju 18. 08. 2013. godine od 12 sati do 14 sati po europskom vremenu emitira se radijska emisija RADIO MOST (spajaju se Hrvatski Radio Melbourne i Radio Herceg Bosne).

Objavljeno

on

U nedjelju 18. 08. 2013. godine od 12 sati do 14 sati po europskom vremenu emitira se radijska emisija RADIO MOST   (spajaju se Hrvatski Radio Melbourne i Radio Herceg Bosne).

Ove nedjelje gosti u programu radija Herceg Bosne su:

Ivan Aralica, hrvatski književnik.

Jedan od dominantnih hrvatskih narativnih prozaika druge polovice 20. stoljeća.  Početkom 1990-ih uključuje se u politiku kao član Hrvatske demokratske zajednice. Godine 1993. postaje zastupnik te potpredsjednik Županijskog doma Sabora. Bio je član Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta od 1999. do 2002. godine. Bio je član suradnik HAZU – Razred za književnost od 1986. do 1992. godine a redoviti je član HAZU – Razred za književnost od 1992. Godine. Član je Društva hrvatskih književnika.

Tihomir Dujmović,  hrvatski novinar, televizijski voditelj i kolumnist.
Po podacima uredništva Večernjeg lista, upravo je njegova kolumna bila jedan od najčitanijih tekstova u čitavoj novini. Unatoč tome odlukom glavnog urednika Ogurlića, ponovno mu je zabranjeno pisanje u Večernjem listu. Zadnji  tekst u Večernjem listu koji je objavio je tekst o nalazima ureda za istraživanje žrtava komunističkih zločina nakon Drugoga svjetskog rata, koji su otkrili dvije masovne grobnice:  jednog cijelog razreda srednje zrakoplovne škole iz NDH, te ranjenika i bolničkog osoblja iz plućne bolnice Brestovac, obje lokacije su na Sljemenu. Nakon tog teksta otkazana mu je daljnja suradnja.
Nakon što mu je glavni urednik zabranio daljnju suradnju u Večernjem listu, nakon pune tri godine suradnje i unatoč činjenici što su te kolumne bile najčitanije u novini, rečeno mu je da suradnju prekidaju s 1. prosincem 2012. Na dan slavlja i euforije povodom oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču, napisao je kolumnu analizirajući je li doista svi Hrvati “plaču od sreće”, no ta kolumna nikad nije objavljena, a rečeno mu je jedino da je “ovaj puta stvarno pretjerao preko svake mjere”.

Teme: Detuđmanizacija i odnos RH prema BiH u protekla dva desetljeća. Sadržaj novoobjavljenih knjiga “Mentalni komunist” (Ivan Aralica) i “Tko mi zabranjuje kolumne” (Tihomir Dujmović).

Ove nedjelje gosti u programu Hrvatskog radija Melbourne su:
Jakopanec Vladimir – Hrvatski pisac.
Njegov roman ” U Zamci Nefretitis”  ne ostavlja citatelja niti za trenutak ravnodusnim. Prica je to o emigraciji iz posve neocekivane perspective, koja iz pregrsta napetih ljubavnih i kriminalistickih sekvenci kulminira u sasvim iznenadujuci kraj.

Emisija  ide uživo , a  slusatelji  se mogu telefonski  javiti i ukljuciti u program na sljedece brojeve:

Tel.: U studiju Radija Herceg Bosne: 00 387 36 315 096

Tel.:  U studiju HR Radija Melbourne : 00 61 424 53 1111

Goste u radiju Herceg Bosne odabrao  Niko Marusic
Goste u  hrvatskom radiju Melbourne odabrao  Petar Gelo
Voditeljica emisije radija Herceg Bosne, Manuela Bojo
Voditelj emisije hrvatskog radija Melbourne, Petar Gelo

Emisiju  mozete pratiti putem valova Radija Herceg Bosne, Hrvatskog radija Melbourne ili preko interneta.

Da biste uživo poslusali emisiju putem interneta idite na stranice Radija Herceg Bosne:

www.rtv-hb.com  i u gornjem dijelu kliknite na  Slusaj

ili na Internet stranice Hrvatskog Radija Melbourne:

www.3zzz.com.au,

Kada otvorite stranicu, na lijevom prozoru gdje pise

Listen to a show

odabrati, izmedju svih ponudjenih zemalja,  Croatia, vidjeti datum 18.08.2013.,Sunday – nedjelja,

Snimljenu emisiju tijekom narednih dana mozete poslusati na slijedeci nacin:

Da bi poslusali snimljenu emisiju idite na —www.3zzz.com.au,

Kada otvorite stranicu, na lijevom prozoru gdje pise

Listen to a show

odabrati, između svih ponudjenih zemalja,  Croatia, vidjeti  datum ,Sunday – nedjelja 18.08.2013.,pogledati listu programa i idite na Croatian od 8-9 sati,
Intervju  (8-9) i od 9-10.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari