Connect with us

Hrvatska

U Nedjelju ćetiristo ćetrdeset sedmi skokovi skakaća sa ‘starog mosta’

Objavljeno

on

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru održat će se u nedjelju, 28. srpnja s početkom u 16 sati.

Riječ je o 447. skokovima, na kojima će učestvovati oko 80 skakača. I ove godine, takmičenje će se odvijati u dvije discipline i to skokovi na noge, skokovi na glavu, a održat će se i revijalni skokovi veterana.

U subotu i nedjelju održat će se turnir u tavli, ispijanje kave iz najveće džezve na svijetu koja je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda, te bakljada, odnosno skokovi s bakljama kojima će manifestacija biti zatvorena.

Novost ovogodišnje manifestacije je da će skokove ocjenjivati samo jedan žiri, za razliku od proteklih godina kada su skokove ocjenjivali žiri za skokove za na noge i za skokove na glavu. Žiri će biti u sastavu Mustafa Jahura, Mirsad Deda Pašić, Emir Balić, Duško Bajević i Željko Džeba.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, a ostali pokrovitelji su Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Grad Mostar, Turistička zajednica HNŽ-a, BH Telecom, Fortuna tours Mostar, te Sportski savez Mostara.

Ove godine neće biti izravnog prijenosa skokova na TV postajama, no uživo će finale skokova na glavu od 17 sati putem Facebook-a prenositi mreža “online događaja”Soonfeed.

U nedjelju navečer TV1 će prikazati snimak skokova.

Inače, organizatori ove manifestacije nedavno su na konferenciji za novinare najavili kako će Ministarstvo civilnih poslova BiH u rujnu ove godine raspisati natječaj za upis mostarskih skokova na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine.

bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari