Connect with us

Iz Svijeta

U New yorku ubijen hrvatski povjesničar William Klinger

Objavljeno

-

Hrvatski povjesničar William Klinger ubijen je u subotu u parku Astoria u newyorškoj četvrti Queensu, a prve informacije ukazuju na to da zločin nije počinjen iz koristoljublja, jer nije bio opljačkan.

Klinger, rođen u Rijeci, a porijeklom iz Pakraca, pronađen je u subotu poslije podne oko 14.30 po mjesnom vremenu kako leži pokraj javnog bazena koji se nalazi u sklopu parka, a po policijskom izvješću, ustrijeljen je u glavu. Navodno je još davao znake života kad je pronađen, no od težine ozljeda preminuo je u bolnici Elmhurst.Newyorška policija u ponedjeljak je na Twitteru objavila da je Klingerov ubojica uhićen, a riječ je, kako prenosi tršćanski dnevnik Il Piccolo, o Klingerovom prijatelju, američkom državljaninu Alexanderu Bonichu (49), koji stanuje u Queensu nedaleko od mjesta zločina. Motiv zločina zasad je nepoznat.

List Il Messagero Veneto otkriva da je Klinger, rođen u Rijeci 1972., studirao u Trstu i doktorirao na Europskom sveučilišnom institutu u Firenci, a bio je posvećen proučavanju Jugoslavije pod vodstvom Josipa Broza Tita, o čemu je napisao nekoliko knjiga i eseja. Autor knjige Teror narodu bio je oženjen, otac dvoje djece, koji je s obitelji živio u Goriziji, a u New Yorku je bio privremeno kako bi držao predavanja na konferenciji o bivšoj Jugoslaviji o 2. svjetskom ratu i poslijeratnim zbivanjima na Balkanu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari