Connect with us

Iz Svijeta

U Njemačkoj i Nizozemskoj uhićeni teroristi Hamasa

Objavljeno

-

Foto: ilustracija

Policija je u Berlinu i Roterdamu uhitila četvoricu pripadnika terorističke organizacije Hamas zbog pripremanja napada na židovske objekte u Europi, priopćilo je u četvrtak Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

„Uhićeni su pod sumnjom da pripadaju terorističkoj organizaciji te za nabavku oružja koje je trebalo poslužiti za napade na židovske objekte u Europi“, priopćilo je Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu koje je nadležno za slučajeve ugroze ustavnog poretka Njemačke.

Savezno državno odvjetništvo je priopćilo kako su u Berlinu uhićeni Abedelhamid Al A. i Ibrahim El R., rodom iz Libanona, te egipatski državljanin Mohamed B. Nizozemski državljanin Nazih R., koji također pripada ovoj grupi, uhićen je u Rotterdamu.

Njih četvorica su trebala iz tajnog skladišta, koje je Hamas već prije pripremio na europskom tlu, oružje prebaciti u Berlin, odakle bi bili poduzeti napadi na židovske objekte u Berlinu i Europi.

I danske vlasti su u četvrtak uhitile nekoliko osoba povezanih s terorističkom organizacijom Hamas.

„Istraga je pokazala da je mreža osoba pripremala teroristički napad“, rekao je direktor danske obavještajne službe PET Fleming Drejer.

Izraelska tajna služba Mosad je izvijestila kako su danske službe razotkrile „Hamasovu infrastrukturu na europskom tlu“, javio je ured izraelskog premijera Benjamina Natanjahua,

Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu navodi kako je Hamas teroristička organizacija koja teži uništenju Izraela i uspostavi vjerske države između Jordana i Sredozemlja.

“Ova skupina odbacuje svaku sekularnu državnost kao bezbožničku i priznaje šariju kao jedini legitimni temelj državnosti”, stoji u priopćenju.

Od terorističkog napada Hamasa na Izrael 7. listopada, vlasti u Njemačkoj upozoravaju i na mogućnost terorističkih napada u Njemačkoj.

Od eskalacije sukoba u Pojasu Gaze snažno je porastao broj napada ne objekte židovske zajednice u Njemačkoj. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas