Pratite nas

Kultura

U novoj knjizi Crveni predsjednik prof dr. Zdravko Tomac na 360 stranica daje argumentirane odgovore na brojna pitanja

Objavljeno

na

U knjizi “Crveni predsjednik”, koja upravo izlazi iz tiska, prof.dr.sc. Zdravko Tomac detaljno opisuje ne samo politiku Ive Josipovića nego i njega osobno, kao karakter, te dokazuje da je oko njega promidžbom stvorena lažna pozlata.

Na 360 stranica autor daje svoje argumente za odgovore na brojna pitanja: Tko je ustvari Ivo Josipović? Je li riječ o finom uglađenom gospodinu ili beskrupuloznom čovjeku spremnom na sve podlosti, niskosti i podvale u borbi za vlast? Tko je stvorio lažnu pozlatu lika Ive Josipovića i kako si je Ivo Josipović sam strgnuo lažnu pozlatu? Zašto je opravdana optužba Hrvatskog etičkog nacionalnog sudišta protiv Ive Josipovića za moralnu veleizdaju? Zašto je opravdana tvrdnja da je Ivo Josipović “crveni predsjednik” te da je nanio veliku štetu hrvatskim nacionalnim interesima? Zašto je opravdana tvrdnja da je Ivo Josipović vodio protuhrvatsku vanjsku politiku te da je poticao novo raspirivanje ideoloških sukoba u Hrvatskoj? Zašto je Ivo Josipović uz Milanovića najodgovorniji čovjek za katastrofalno stanje u Hrvatskoj? Zašto bi bila prava katastrofa kada bi Ivo Josipović bio ponovno izabran za predsjednika države?

Analiza predsjednika

Prof. Tomac detaljno analizira osobnost Ive Josipovića i njegovu, kako je naziva, nemoralnu politiku, autor dokazuje da je Ivo Josipović zbog svog egoizma i borbe za svoju karijeru nanosio ogromne štete hrvatskom narodu te da ga ništa drugo ne zanima osim njegove karijere. Kroz djelovanje Ive Josipovića autor prikazuje glavne političke procese u Hrvatskoj u posljednjih pet godina te zaključuje da je hrvatskoj potreban novi predsjednik ili nova predsjednica, a ne samo nova Vlada.

Prof. Tomac opisujući svoj doživljaj Ive Josipovića kao osobe, ističe da je za njega “vrlo častohlepan čovjek, egoističan karakter, njemu nikad nije dosta popularnosti, časti i priznanja”.

“Gladan je uvažavanja i pljeska. Sve što radi radi prvenstveno radi podiza­nja svoga rejtinga, svoje popularnosti. “Ne bi se štel mešati” nje­govo je životno načelo ako se radi o rješavanu krupnih problema koji bi mogli ugroziti njegovu popularnost. Tipičan primjer je nje­gov odnos prema Milanovićevoj Vladi odnosno prema Kukuriku koaliciji”, stoji u ulomku Tomčeve knjige.

Autor navodi da “svi podatci pokazuju da je Vlada izgubila legimitet i da nema sposobnosti i mogućnosti da zaustavi propadanje Hrvatske. Najvažniji zadatak Ive Josipovića, kada bi vodio računa o nacio­nalnim interesima, bio bi raspisivanje prijevremenih izbora, kako bi spriječio daljnje propadanje i tonjenje Hrvatske. Međutim, kako zna da bi prijevremeni izbori doveli na vlast HDZ čime bi još ojačala pozicija Kolinde Grabar Kitarović, kako bi se još više sman­jile šanse za njegovu pobjedu na predsjedničkim izborima on ni po koju cijenu ne želi raspisati prijevremene izbore jer to njemu ne odgovara”.

Nek propadne Hrvatska

“Postupa kao egoistični čovjek koji kaže neka propadne cijeli svijet ako ću ja i dalje imati svoj čaj u pet sati. Tako i Josipović postupa, nek propadne Hrvatska jer je važnije da on pobijedi na predsjedničkim izborima. U većini svojih javnih nastupa i silnih pokroviteljstava glavni cilj Josipovića je govoriti a ništa ne reći, biti nazočan, slikati se i pokušati se svidjeti ljudima. Najviše voli slušati, gledati i čitati sebe samoga, voli slušati hvalospjeve i pohvale a užasavaju ga kritike i prigovori, pogotovo aluzije na njegov izgled (škiljo, lignja, kuhana noga…). To kod nje­ga izaziva napade bijesa i agresivnosti i želju za osvetom. Svuda oko sebe vidi zlo, omiljena rečenica mu je “zlo je tu, vreba”, svuda oko sebe vidi neprijatelje, podzemlje, urote”, drži Tomac.

Smatra i da se Josipović “voli dodvoravati moćnima a Ahilova peta mu je vlastiti otac Ante koji ga je, kako sam govori Josipović, učio novoj praved­nosti”.

Je li Ivo Josipović podzemni čovjek, čovjek na kojega se mogu primijeniti sjajna psihološka zapažanja Fjodor Mihajloviča Dosto­jevskog o karakteristikama podzemnih ljudi? U sjajnoj psihološkoj knjizi Zapisi iz podzemlja veliki pisac Dostojevski kroz svoje junake opisuje veliku istinu da čovjek s velikim zadovoljstvom govori o sebi i bavi se sobom kao centrom svijeta, pogotovo ako je samolju­biv, sumnjičav i uvrjedljiv, ako ima neku manu ili misli da ima manu, ili ga izruguju pogrdnim imenima zbog njegova izgleda, kako to neki u nas stalno rade Ivi Josipoviću. Takvi ljudi u koje spada Ivo Josipović u svojoj povrijeđenosti najviše uživaju optuživati druge ljude i raditi razne podlosti i svu­da oko sebe vidjeti neprijatelje i zlo te su spremni u borbi protiv zla i zmijske doline i na nečasne metode i spletke i lažne optužbe uvjereni da na to imaju pravo radi ostvarivanja nove pravednosti, stoji, uz ino, u knjizi Crveni predsjednik, čija će promocija biti održana sutra u Zagrebu u Dvorani Vijenac, Kaptol 29 a u 18 sati.

Knjigu će predstaviti prof.dr.sc. Miroslav Tuđman, prof.dr.sc. Zvonimir Šeparović, prof.dr.sc. Vlado Košić, biskup sisački, i autor prof.dr.sc. Zdravko Tomac. Izvatke iz knjige čita Božidar Alić, dramski umjetnik. (np/direktno.hr)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Jesmo mali, al’ smo i junaci!

Objavljeno

na

Objavio

JUNACI 🇭🇷

Tuku naši al’ tuku i Švabe,
baš se ono bez milosti bije,
ali Švabe sve je vama džabe,
odavno ste naše mušterije!

Mislili ste da ste klapa jaka,
da će te nas samo tako tući,
ćurnuli su brate k’o baraka,
sad polako pakujte se kući.

Ali eto na svemu vam hvala,
a mi ćemo ostati još malo,
ako Bog da, barem do finala,
vjerujte da mnogo nam je stalo!

Jer Hrvatskoj to europsko fali,
svjetski već bili smo prvaci🏆
i olimpijsko zlato su nam dali,🥇
jesmo mali, al’ smo i junaci!💪🇭🇷

Velimir Velo Raspudić / Kamenjar.com

Tko su ovi razigrani momci? Sad se cijela Austrija pita

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kultura

Tko su ovi razigrani momci? Sad se cijela Austrija pita

Objavljeno

na

Objavio

Jednu su zaslužili i moji momci,
jednu su zaslužili i:

HERCEGOVCI

Tko su ovi razigrani momci?
Sad se cijela Austrija pita.
Ovo su vam kršni Hercegovci,
sve ljudine roda plemenita!

Odrasli na škrtom kamenjaru,
gdje kadulja iz kamena cvate,
Bogu se zahvaljuju na daru
što ih majka rodi k’o Hrvate.

I zato se nikoga ne boje,
dok trobojnica visoko se vije,
tuđe poštuj ali ne daj svoje,
Hercegovac u tom nikad izd’o nije!

Velimir Velo Raspudić / Kamenjar.com

Domovina na noge se diže jedan korak medalji smo bliže!!!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari