Connect with us

Događaji

U Okučanima svečano obilježavanje 21. obljetnice “Bljeska”

Objavljeno

on

21. obljetnica vojno redarstvene operacije “Bljesak” svečano se obilježava u Okučanima, u nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, premijera Tihomira Oreškovića i drugih dužnosnika.

Komemoracijom i polaganjem vijenaca u Spomen-parka hrvatskih vitezova u Okučanima državni dužnosnici, obitelji poginulih hrvatskih branitelja i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata odali su počast braniteljima poginulima u oslobađanju zapadne Slavonije.

Pročitana su i imena 42 poginula branitelja, a nebo nad Okučanima preletjela su tri borbena zrakoplova.  Molitvu za poginule branitelje predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan.

Uz predsjednika Sabora i premijera, na obljetnici sudjeluju izaslanik predsjednice Republike, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Mirko Šundov, ministri obrane i unutarnjih poslova Vlaho Orepić i Tomo Medved, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić te privremeni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec.

okucani3[ad id=”93788″]

Program svečanog obilježavanja počeo je jutros budnicom ulicama Okučana, a nastavit će se  svečanim otvorenjem županijskih sportskih igara hrvatskih branitelja i misom zadušnicom za  sve poginule branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.

Premijer Orešković u Okučanima će obići Spomen-sobu Vojno-redarstvene operacije “Bljesak”.

U Spomen parku za posjetitelje je organiziran Taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojbi OS RH, a predstavit će se i Počasno zaštitna bojna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari