Connect with us

Naši u svijetu

U Orašju održan radni sastanak Čovića, državnog tajnika RH Milasa i predstavnika izvršne vlasti HDZ-a BiH na lokalnoj razini

Objavljeno

on

Jučer je u Orašju održan radni sastanak predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića s gradonačelnicima i načelnicima ispred HDZ-a BiH skupa s državnim tajnikom Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom i zastupnikom u Hrvatskom saboru Nikolom Mažarom. Sastanku je nazočio i Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku potpore Vlade Republike Hrvatske kroz kapitalne i razvojne infrastrukturne projekte usmjerene na povećanju kvalitete života.

Nakon sastanka imao sam priliku novoizabaranom gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću iz redova hrvatskog naroda i HDZ-a BiH čestitati na novom imenovanju i važnoj pobjedi na održanim izborima, izjavio je Nikola Mažar.

Također, zahvaljujem se dr. Kordiću i predsjedniku HDZ-a BiH, Draganu Čoviću te svim predstavnicima izvršne vlasti HDZ –a BiH na jasnoj i snažnoj potpori mojoj kandidaturi za mjesto gradonačelnika grada Vukovara i željama za uspjehom na predstojećim lokalnim izborima, dodao je Mažar.

U izjavi za medije nakon sastanka predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo što gotovo svakih mjesec dana dolazi u Posavinu i Orašje, a tako će, obećao je, biti i u budućnosti.

“Željeli smo napraviti jednu koordinaciju koja će biti redovita, bar svako mjesec i pol, dva, dana na drugoj lokaciji. Prva je bila u Mostaru, prije izbora gradonačelnika Mostara, a ovdje je sa nama  dr. Kordić. Danas smo u Posavini, a već 15. travnja bit ćemo u Kiseljaku. Razgovarali smo o svim problemima lokalne samouprave, da vidimo kako možemo i kroz koordinaciju sa višim razinama vlasti u BiH pomoći da se realiziraju svi projekti koje smo u kampanjama u zadnjih 5-6 mjeseci obećavali našem glasačkom tijelu od Posavine do juga Hercegovine. A s druge strane s nama su ovdje i naši dragi prijatelji koji čine strukturu Vlade Republike Hrvatske zbog projekata koji se vežu za financiranje s te razine vlasti. Analizirali smo i aktualnu političku situaciju u BiH. Ja sam informirao kolege ono što mi radimo na središnjoj razini stranke oko izbornog zakona i ovo što smo ovih dana vodili razgovore s međunarodnim institucijama i predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA). Tema je bila vezana i za pandemiju koronavirusa i cjepiva te problematika migranata.  Drago mi je da danas smo mogli u jednoj ovakvoj atmosferi osjetiti da sve ono što je obećano, sve što smo planirali da će biti dio planova i naših općina i gradova, ali i naših županija, entitetske i državne razine da bi se to i realiziralo“, izjavio je u Orašju dr. Čović.

Zadovoljstvo dolaskom i vođenim razgovorima izrazio je i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

“Naravno da ima mjesta zadovoljstvu. Vlada Republike Hrvatske dakle u svom nastojanju u pružanju potpore u politici koja će doprinijeti i konstitutivnosti, ravnopravnosti, dakle kvaliteti života i položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini. Kroz politiku programa i projekata pokušava kroz suradnju sa našim narodom u BiH učiniti sve kako bi njihov položaj odnosno svakodnevni život bio što bolji. U tom kontekstu odradili smo dosta projekata, planiramo to i dalje činiti na zadovoljstvo, rekao bih svih, a i neke iskorake raditi kao što je nacionalni program, dakle program koji će se odnositi na Hrvate u Bosni i Hercegovini, na jedinice lokalne samouprave, po čijim detaljima i drugim oblicima i okvirima ćemo se dalje dogovoriti i mislim da će to biti doista ono čemu težimo svi, dakle suradnja, pokazivanje zajedništva, pripadnosti istom narodu i inicijativa i aktivnosti koje će doprinijeti da ljudi ostaju na mjestima svojeg rođenja, odnosno da tu žive i rade i stvaraju sve ono što je potrebno za dobar život“, izjavio je Milas.

Domaćin sastanka bio je načelnik općine Orašje Marijan Oršolić koji je već na samom početku mandat obilježio konkretno započetim projektima kao i ambicioznim planovima.

“Na sastanku načelnika i gradonačelnika ispred HDZ-a cilj je bio ojačavanje lokalnih sredina, te uvezanost lokalnih sredina, županija, federalne vlade, državne vlade što bi u konačnici trebalo donijeti realizaciju brojnih projekata i programa i projekata prekogranične suradnje koji bi ovom prostoru kao i drugim omogućili kvalitetniji život i bolji standard, naglasio je načelnik Oršolić.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari