Connect with us

Vijesti

U osječko-baranjskoj županiji 12 novoboljelih, među njima dvoje djece

Published

on

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 12 je  novoboljelih od koronavirusa, među kojima je i dvoje djece iz Đakova,  izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

Načelnik Stožera Goran Ivanović rekao je na konferenciji za novinare kako je u protekla 24 sata analizirano ukupno 258 uzoraka,  od 12 novopozitivnih osoba, osam je iz Đakova, i četiri iz Osijeka, a među oboljelih iz Đakova je i dvoje djece.

Trenutno je u županiji 79  oboljelih od koronavirusa. U osječkom KBC-u zbrinuto je 18 pacijenata, ali nema nikoga na respiratoru, i prema podacima iz bolnice, sve su osobe stabilno i nemaju težih simptoma, kazao je Ivanović.

Ističe kako je u županiji trenutno 631 osoba u samoizolaciji, a od jučer novih 167 kontakata.  Policija je jučer obavila 77 provjera, i zabiježila samo jedno kršenje ove mjere, i to na osječkom području, dodao je.

Izvijestio je da je u proteklih 48 sati na đakovačkom i osječkom području na tesitranje uzeto više od 500 uzoraka, a testiranjem će biti obuhvaćeni svi koji su bili na krizmi prošle nedjelje u Đakovu, a krizmao ih je nadbiskup u miru Marin Srakić, koji je pozitivan na koronavirus.

Iz toga kruga imamo već jednu pozitivnu osobu, ali nije u pitanju krizmenik, već osoba koja je sudjelovala u tome događaju, pojasnio je Ivanović.

Izrazio je nadu da će podaci koji budu stigli sutra ili prekostura biti puno manji, odnosno da će se vidjeti da su epidemiološke službe odradile dobar  posao i spriječile širenje virusa Covid 19 na području ove županije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari