Connect with us

Politika

Milivoj Špika: U ovom je trenutku posložena nova parlamentarna većina

Objavljeno

-

Milivoj Špika iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) od danas je član Kluba zastupnika Milana Bandića u Saboru.

[ad id=”93788″]

Zastupnik Bandićeve stranke Miodrag Demo je Špiki poželio dobrodošlicu u klub na konferenciji, koju je održao zajedno s njim. Na istoj je najavio kako će Bandićev klub još rasti i to do deset zastupnika.

U Saboru je Špika održao press konferenciju na kojoj je kazao ‘praktično je posložena nova parlamentarna većina’.

”Ako je politika umijeće mogućega onda je logično da, ako suradnja ne ide onda treba očekivati da i druga strana radi isto. Meni je logično da SDP radi po tom pitanju.

Ovamo ste vidjeli do koje točke su eskalirali odnosi u Domoljubnoj koaliciji”, kazao je Špika.

”Vidite samo ono što se događa na prvoj liniji, ali puno krupnije se događa iza zastora. Praktično je posložena nova parlamentarna većina koja može funkcionirati. Nemojte me pitati tko je to”, kazao je.

”Prije pet mjeseci Most je imao 19 mandata, a sada se ne bih kladio ni na 10. Svi nešto pričaju, ali jedno je sigurno – ovakva situacija ne može trajati… Mi nećemo izdati naše birače, a ako su svi na toj liniji neka to pokažu”, kazao je Špika.

Dodao je da samo premijer Orešković nema politički legitimitet te da su jedine dvije osobe koje mogu biti predsjednici vlade Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović.

”Ne može se dogoditi da relativni pobjednik nema ključno mjesto u Vladi. U ovom trenutku s obzirom na rezultate parlamentarnih izbora, samo dvije osobe mogu biti premijeri. Hoće li to biti efikasno ili ne vidjet ćemo, ali ne može netko to voditi u ime nekoga. Orešković nema legitimitet”, kazao je Špika, prenosi N1.

Zastupnik Mosta Ivan Kovačić izjavio je kako Špika može raditi štogod želi, ali da s glasovima koje je osvojio na parlamentarnim izborima ne može nikako sastaviti većinu u Saboru.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari