Connect with us

Vijesti

U Parizu više stotina prosvjednika protiv obveznog nošenja maski

Objavljeno

-

Foto: EPA

Između 200 i 300 prosvjednika okupilo se u subotu na mirnim demonstracijama na jednome pariškom trgu u želji da tako izraze nezadovoljstvo zbog mjera obveznog nošenja maski za lice, uz povike “Sloboda, sloboda!”, javlja Hina.

AFP piše da je riječ o jednom od prvih prosvjeda ovog tipa u Francuskoj.

Prosvjednici su se okupili na Place de la Nation u istočnom Parizu, pritom optužujući vladu da “strahom manipulira ljudima” te nameće nošenje maski u nekoliko velikih francuskih gradova “bez ikakva znanstvenog opravdanja”.

Jedno je to od prvih okupljanja aktivista koji se bune proitiv obveznog nošenja maski u Francuskoj. Prosvjednike su vrlo brzo okružili pripadnici snaga reda, a nekim su demonstrantima zbog nenošenja maski uručene kazne u iznosu od 135 eura.

“Ljudi ne žele maske…, nose ih samo zato jer se boje da će dobiti novčanu kaznu”, rekao je jedan od prosvjednika.

“Nema znanstvenih dokaza o koristi nošenja maski na otvorenom. Covid-19 nije toliko opasan, većinom ubija ljude starije od 60 godina”, rekla je 26-godišnja studentica sociologije Anaïs.

Među demonstrantima je bilo i nekoliko pripadnika “žutih prsluka” koji su na taj način izrazili solidarnost s demonstrantima te kritizirali činjenicu da maske nisu besplatne.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas