Connect with us

Hrvatska

U petak prosvjedi Sindikata osnovnih i srednjih škola općine Široki Brijeg

Objavljeno

-

Članovi Sindikata osnovnih i srednjih škola općine Široki Brijeg najavili su za 14. 06. 2013. god. u 12.00 h, na Trgu širokobrijeških žrtava (na mostu kod križa), mirni prosvjed.

[quote]Kao razloge za nezadovoljstvo i prosvjede navode nepoštivanje Kolektivnog ugovora potpisanog između Vlade i Sindikata djelatnika u osnovnim i srednjim školama već više od 2 godine, kao i smanjenje plaće za više od 100,00 KM; te kašnjenje iste kao i svih ostalih primanja, svim korisnicima proračuna.[/quote]

Kašnjenje porodiljinih naknada i do pola godine, neuplaćivanje doprinosa i zdravstvenog osiguranja, konstantno zastrašivanje … samo su još neki od razloga za organiziranje prosvjeda.

Sindikat navodi kako je i neprihvatljivo skraćivanje prvog razreda devetogodišnjeg obrazovanja, gdje djeca u 3-4 mjeseca moraju savladati ono što njihovi vršnjaci u drugim županijama uče cijelu nastavnu godinu .

Razočarani su i bahatim ponašanjem Vlade i Ministarstva gdje se više ništa ne radi u dogovoru sa socijalnim partnerima, već sve rade na ”svoju ruku”, a nije rijedak slučaj kako se dodjeljivanje sufinanciranja radi po ”stranačkom ključu” a ne sposobnosti i vremenu provedenome na Zavodu za zapošljavanje.

Prosvjetari su se obratili i roditeljima koje su pozvali da ih svojim dolaskom na prosvjed podrže u rješavanju problema prije nove školske godine.

”Prosvjedujte s nama i protiv  skraćivanja nastave prvašićima. Naša ministrica koja se često poziva na prava djece, ozbiljno je narušila prava Vaše i naše djece, ovom nerazumnom odlukom”, navode iz Sindikata.

”I naša djeca  trebaju jesti, ići u školu, kupiti udžbenike, odjeću i obuću… Kažnjeni smo zbog dugova županije za koje smo mi najmanje krivi. Dok se oni koji su pokrali naš  novac slobodno šeću mi smo osiromašeni i obespravljeni. Nije nam dozvoljen ni prosvjed ispred zgrade Vlade ZHŽ”, navodi se u priopćenju.

Na kraju su pozvali sve koji su nezadovoljni sadašnjim stanjem u  Županiji Zapadnohercegovačkoj da im se pridruže na prosvjedima.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari