Connect with us

Iz Svijeta

U Philadelphiji sve više nasilja, uvodi se policijski sat

Published

on

Philadelphia će od srijede navečer uvesti policijski sat kako bi se stalo na kraj pljačkama i nasilju tijekom noćnih prosvjeda koji su izbili nakon što je policija ubila jednog crnca, objavio je ured gradonačelnika.

Policijski sat stupa na snagu u devet sati navečer u srijedu i trajati će do šest sati ujutro u četvrtak.

Od ponedjeljka traju prosvjedi nakon što je policija ustrijelila 27-godišnjeg Waltera Wallacea koji se sukobio sa snagama reda i bio naoružan nožem. Rodbina tvrdi da je imao slom živaca.

Policajci su izašli na teren nakon poziva u kojemu je javljeno da muškarac ima nož. Wallace je unatoč pozivima policajaca odbio baciti nož, rekao je Eric Gripp, glasnogovornik philadelphijske policije.

Nekoliko sati nakon događaja, tristotinjak prosvjednika izašlo je na ulicu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog “policijskog nasilja i rasizma”, pri čemu su se sukobili s policijom. U policijskim redovima je bilo oko 39 ozlijeđenih, a većina ozljeda je zadobivena od predmeta bačenih na njih, napose opeka.

U nasilju su oštećene trgovine, zapaljeno je policijsko vozilo, a veći broj ljudi je uhićen.

Val proturasističkih prosvjeda, popraćen nasiljem, zapljusnuo je zemlju nakon smrti Georgea Floyda, crnca kojeg je krajem svibnja ubio policajac bijelac.

Philadelphia je postala posljednje u nizu žarišta u SAD-u oko pitanja rase i prekoračenja policijske sile. (Hina)

Ristić: Dok ruše spomenike po SAD-u, demokrati podižu jedan veliki vlastitoj gluposti

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari