Connect with us

BiH

U Podmilačju svečano proslavljen patron župe i svetišta sv. Ivan Krstitelj

Objavljeno

-

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u proslavi patrona župe i svetišta sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju kod Jajca

Misno slavlje predvodio je fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Sveti Ivan spada u svjedoke vječnosti, svojim životom nam pokazuje šta znači biti svjedok vječnosti u ovom prolaznom svijetu. U svom propovijedanju svraća pogled ljudi prema spasenju u vremenima unutarnjih dvojbi i teškoća.

Danas, sv. Ivo u Podmilačju je glas koji u pustinji zove duha, koji nas zaziva da izađemo iz svojih strahova i da se pouzdamo u Boga. Milost o kojoj svjedoči sv. Ivo i danas će izliječiti svako srce koje je pripravno za izlječenje”, poručio je fra Šteko u prigodnoj propovijedi.

Uz Predsjednika Federacije BiH, u proslavi blagdana sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju sudjelovali su i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, predsjedatelj OV Jajce Ivo Šimunović, izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Marko Saraf i drugi dužnosnici.

Svetište sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju jedno je od najvećih i najstarijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta u BiH. U ovom svetištu se od 15. stoljeća, kad je svetište utemeljeno, svake godine, 23. i 24. lipnja, okupljaju tisuće vjernika i hodočasnika iz BiH, Republike Hrvatske i drugih država svijeta.

Čudesna priča o najstarijem svetištu u Bosni i Hercegovini

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari