Connect with us

Gospodarstvo

U posljednja tri mjeseca Vlada RH se zadužila za 17,5 mlrd. kuna!

Published

on

kune-1

U posljednjem kvartalu 2014. Vlada je na domaćem i inozemnom financijskom tržištu kreirala 17,5 mlrd. kuna izravnih i potencijalnih obveza. Nažalost, zaduživanje se obavlja bez strategije i plana zaduživanja i upravljanja javnim dugom. Takva praksa zaduživanja i dalje povećava izloženost države financijskim rizicima, stoji u novom osvrtu iz Instituta za javne financije…

U promatranom razdoblju Vlada je izdala obveznicu na domaćem tržištu u iznosu 3,25 milijardi kuna, a za početak 2015. najavila izdanje obveznice na međunarodnom tržištu u iznosu 1 milijardi eura (oko 7,65 milijardi kuna), a kao razlog ovako intenzivnog zaduživanja potkraj godine autori navode slabosti u planiranju proračuna, česte rebalansi i nemogućnost uvida u stvarni razmjer izravnih i potencijalnih obveza države.

Osim toga, Vlada je u tom razdoblju izdala jamstva i dala suglasnosti za zaduženje trgovačkih društava i lokalnih jedinica u ukupnom iznosu od preko 6,5 milijardi kuna. Preko 4 milijardi kuna odnosi se na zaduživanje HAC-a, a gotovo 1,3 milijardi kuna na zaduživanje HŽ-a. Dakle, Vlada je koncem 2014. kreirala ukupno 17,5 milijardi kuna izravnih i potencijalnih obveza, upozoravaju Bajo i Primorac.

Također, postoji i vrlo vjerojatna mogućnost da izdana jamstva u budućnosti postanu javni dug.

“Ne postoji upravljanje potencijalnim obvezama koje proizlaze iz izdanih jamstava. Imajući u vidu da su potencijalne obveze brodogradnje postale izravni dug države u 2012., kao što su i potencijalne obveze Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta postale izravni dug u 2011. i 2013., samo je pitanje kada će to postati i obveze Hrvatskih željeznica (društava HŽ Cargo i HŽ Infrastruktura) kao i drugih društava u vlasništvu središnje države, ali i lokalnih jedinica“, navode autori.

Osim što nemaju strategiju zaduživanja Ministarstvo financija ne objavljuje ni kalendare izdanja državnih vrijednosnica. “Posljednji kalendar planiranih izdanja obveznica objavljen je 2007. i dostupan je na stranicama Ministarstva financija. Zbog zastarjelosti kalendar je već davno trebalo maknuti s internet stranice jer šalje slab signal investitorima, stručnoj i široj zainteresiranoj javnosti o „ažurnosti“ državne uprave. Čak je i posljednji kalendar izdavanja trezorskih zapisa objavljen prije tri godine – 2011.”, upozoravaju stručnjaci.

facebook komentari

Advertisement
Comments

Gospodarstvo

Od svibnja zrakoplovna veza Zagreba i Mostara

Published

on

By

Foto: Hina

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković predstavio je u petak u Mostaru ponovnu uspostavu zrakoplovne linije Croatia Airlinesa između Mostara i Zagreba, koja će krenuti od svibnja ove godine, ocijenivši to još jednom potvrdom da Hrvatska s BiH “‘želi razvijati kvalitetne dobrosusjedske odnose”.

„Važan je ovo dan za grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu, i još jedna potvrda da Republika Hrvatska, sa svojim prvim susjedom, s kojim dijeli gotovo tisuću kilometara granice, želi razvijati kvalitetne dobrosusjedske odnose“, rekao je Butković, koji je bio izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Butković je istaknuo kako će ponovna uspostava zrakoplovne linije između Zagreba i Mostara pomoći u razvoju ovoga hercegovačkog središta.

“Ovo je prvi korak, ja se nadam da će uz sve potencijale koje ima Mostar, ova linija brzo zaživjeti, da će se razina subvencioniranja smanjivati. Sve naše zračne luke u prošloj godini imale su značajan rast, a ova linija ide u tom smjeru”, rekao je Butković. Dodao je kako će uspostava ove zrakoplovne veze biti poticajna za gospodarstvo, posebno turizam.

“Siguran sam kako će dodatan poticaj gospodarskom rastu obje zemlje dati i završetak izgradnje koridora Vc, koji je u Hrvatskoj većim dijelom izgrađen, a drago mi je čuti da se nastavljaju aktivnosti i u BiH jer je izgradnja tog prometnog pravca interes obje zemlje“, rekao je hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture.

Prvi let između Mostara i Zagreba, nakon dvanaest godina koliko je prošlo od ukidanja redovite zrakoplovne veze, planiran je za 3. svibnja. Zrakoplovi Croatia Airlinesa će dva puta tjedno letjeti između Mostara i Zagreba. Zrakoplov će iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb, petkom i ponedjeljkom te će moći primiti 76 putnika.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je kako je ova linija višestruko značajna za Mostar i Hercegovinu jer ga spaja sa Zagrebom, iz kojega mogu putovati širom svijeta.
“Uspostavom ove linije nadamo se da će se podići kvalitetu povezanosti Mostara, ali i kvaliteta življenja”, rekao je Bešlić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo zbog uspostave ove zračne linije. Najavio je novu investiciju u Zagrebu u nadzemni vlak koje bi povezao komunikaciju tamošnje zračne luke i središta grada.

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić rekao je kako će veza između Zagreba i Mostara, koja će se odvijati dva puta tjedno, biti prilagođena brojnim potrebama ljudi te da će zrakoplovna karta iznositi 89 eura.
“Takav red letenja prilagođen je privatnim i poslovnim potrebama putnika, a posebno transfernim putnicima koji iz Zagreba imaju izvrsne veza za cijeli svijet. Ova linija će prometovati cijele godine”, rekao je Bajić.

Na svečanosti su, uz ministra mora, prometa i infrastrukture, nazočili i ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić, predsjednik vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te dopredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

(Hina)

facebook komentari

Continue Reading

Gospodarstvo

Zdravko Marić: Hrvatski bankarski sustav je stabilan i održiv

Published

on

By

Foto: Hina

Hrvatski bankarski sustav je iznimno stabilan i likvidan, a izmjenama poreznih zakona vlada je dala bankama poticaj da aktivnije krenu u rješavanje nenaplativih kredita, izjavio je u utorak u Bruxellesu hrvatski ministar financija Zdravko Marić.

Ministar Marić sudjelovao je na sastanku Vijeća za financije i gospodarstvo na kojem je jedna od tema bila rasprava o uspostavi sveobuhvatne strategije o održivom financiranju.

“Jedan od većih rizika za bankarski sektor u EU-u je situacija s lošim, nenaplativim kreditima. To je i u Hrvatskoj proteklih mjeseci bila tema. Na razini EU-a i eurozone postoje velike razlike u pogledu udjela nenaplativih kredita u ukupnom broju kredita, u nekim zemljama je to ispod dva posto, a u nekima do 30 ili 40 posto”, rekao je ministar Marić.

Prema zadnjim podacima, koje je Eurostat objavio u siječnju, najveći udio nenaplativih kredita ima Grčka, čak 46,9 posto, a najniži udio nenaplativih kreditima u ukupno odobrenima ima Luksemburg, svega 0,7 posto.

U devet članica udio nenaplativih kredita je iznad 10 posto – Grčkoj, već spomenutih 46,9 posto, Cipru 33,4 posto, Portugalu 15,5 posto, Italiji 12,2 posto, Bugarskoj 12,1 posto, Hrvatskoj 11,7 posto, Irskoj 11,6 posto, Sloveniji 11,4 posto i Mađarskoj 10,4 posto.

“Naša namjera nije samo smanjiti udio loših kredita u bilancama banka samo zato da ispunimo neke kriterije prema eurozoni ili prema bilo kome drugome, nego smatramo da je to važno i zato smo izišli s onim izmjenama poreznih zakona koje bi dale veći poticaj bankama da krenu aktivnije u rješavanje loših kredita kako bi se mogle više fokusirati na druge aktivnoti, to jest na davanje novih kredita.

Nama je važno i smanjivanje rizika s obzirom da u nekim zemljama postoji velika izložnost prema domaćem financijskom sustavu, poglavito bankama. Hrvatski financijski sustav je izuzetno stabilan, likvidan, dobar i održiv”, rekao je Marić dodajući kako je to jako važno s obzirom da vlada izdaje dosta obveznica i trezorskih zapisa na domaćem financijskom tržištu.

(Hina)

facebook komentari

Continue Reading