Connect with us

Pregled

U povodu 11 godina od smrti, odana počast Đuri Brodarcu

Objavljeno

-

Foto: Hina

U spomen na prvog sisačko-moslavačkog župana, polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac, odana je počast, prije 11 godina umrlom, Đuri Brodarcu.

Uz grob Đure Brodarca okupili su se predstavnici Sisačko-moslavačke županije i jedinica lokalne samouprave, njegovi prijatelji i štovatelji, te predstavnici sisačkog HDZ-a. Uz ostale, cvijeće su položili i svijeće zapalili zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić i predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić. Tom su prilikom posebno spomenute zasluge Brodarca u organizaciji otpora srpskom agresoru početkom Domovinskog rata.

Zajedničku je molitvu predvodio upravitelj župe Blažene Djevice Marije u Sisku, Ivan Faletar. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je zbog obveza bio odsutan, cvijeće je položio i svijeću zapalio u ranim jutarnjim satima. Sveta misa, kako je najavljeno, služit će se u Pastoralnom centru sisačke katedrale Uzvišenja Svetog križa u srijedu u 19 sati.

Đuro Brodarac je umro u osječkom zatvoru, 13. srpnja 2011. godine, gdje je bio u pritvoru zbog optužbe za ratni zločin po zapovjednoj odgovornosti. Sahranjen je 15. srpnja na sisačkom groblju Viktorovac. Za prvog sisačko-moslavačkog župana izabran je 1993. godine. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari