Connect with us

‘U pravno retardiranoj Hrvatskoj svatko može biti zastrašivan kao Turudić! To su Josipovićeve i Milanovićeve komunističke metode’

Published

on

“U normalnoj državi Josipović i Milanović snosili bi odgovornost za ovaj slučaj, baš kao i ministar policije, tim više što je od tamo stigao demantij da ne motre sudca”, podsjeća naš sugovornik dodajući da je cijeli slučaj ispolitiziran, a moglo bi ga se jednostavno riješiti.

djuro decakJavni istup predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića u kojem je iznio kritike na račun aktualne vlasti poprima sve ozbiljnije razmjere. Naime, kako je kazao nekadašnji zapovjednik virovitičke 127. brigade, general Đuro Dečak, djelatnici zagrebačke policije raspitivali su se kod njega o sucu Turudiću. Zanimalo ih je što je radio u Domovinskom ratu te je li zapao u kakve probleme u mladenačkim danima. Dobro uhodanom metodom, broj s kojega su ga zvali skrili su, a kada je rekao da će provjeriti tko ga zove veza se prekinula. Ovu priču ozbiljnijom čini nedavno priopćenje policije u kojem demantiraju Turudićeve tvrdnje o praćenju i prisluškivanju.

Ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak za portal dnevno.hr  sarkastično je prokomentirao slučaj suca Turudića. Kako je kazao, Dečak za aktualnu vlast i medije nije relevantan svjedok jer dolazi iz redova HDZ-a. Za njih bi relevantni svjedoci bili Milorad Pupovac i Nenad Stazić. “Tek kada bi oni podržali Turudićevu tvrdnju za njih bi to imalo osnovu. Mogu misliti kako se generala Dečaka sada skandalizira. Već sam vidio ismijavanja na nekim portalima”, tvrdi naš sugovornik. Odvjetnik nadalje navodi kako postoji mogućnost da su se iz Ministarstva branitelja raspitivali o sucu Turudiću i crti bojišnice na kojoj se borio, premda se u javnosti oglasio i čovjek koji mu je bio zapovjednik i to samo sa riječima hvale. “Znalo se da je sudac Turudić odlazio u akcije riskirajući život za ovu državu koja se sada okomila na njega. Na meti je čak i školovanje njegove djece, treba sada vidjeti dal’ je primao mito, ali policija i tajne službe na sličan se način raspituju za mnoge druge samo što neki nisu toga svjesni jer nemaju pristup informacijama kao Turudić”, kaže Hodak. U uređenim državama za ovakvo nešto netko bi snosio posljedice, ali takvo nešto u Hrvatskoj se ne može očekivati jer mi smo, ističe naš sugovornik, pravno retardirana država u kojoj policija i tajne službe sami sebe kontroliraju. “Prije svega treba uspostaviti mehanizam u koji se trebaju postaviti stručnjaci i neutralne osobe koje nemaju veze niti sa HDZ-om, niti sa SDP-om”, vjeruje Hodak. Odvjetnik nije želio nagađati imaju li prste u slučaju Turudić predsjednik Josipović i njegov savjetnik Saša Perković, ali i da imaju oni to nikada ne bi priznali. “Nalazimo se u začaranom krugu, ali pomakli smo se od komunizma jer u komunizmu bi sljedeći dan pročitali da je Turudić priveden, a tamo bi ga čekali Mustać i Perković. Danas nema represije premda mnogi žale za njom”, kazao je Hodak.

Pravnik Pero Kovačević tvrdi da je za njega sudac Turudić odgovorna osoba koja u javnost ne bi izlazila bez relevantnih dokaza i argumenata. “Na žalost radilo se kao i dosada o PNUSKOK-u koji je izvan nadzora i tu dolazi do zloupotrebe. Iluzorno je očekivati od ove vlast da profesionalno ispita ovaj slučaj”, kaže Kovačević. Sve je više indicija koje upućuju na to da u Hrvatskoj nadrapaju oni koji stanu na žulj politici, a sve to neodoljivo podsjeća na mračno doba komunizma. “U normalnoj državi Josipović i Milanović snosili bi odgovornost za ovaj slučaj, baš kao i ministar policije, tim više što je od tamo stigao demantij da ne motre sudca”, podsjeća naš sugovornik dodajući da je cijeli slučaj ispolitiziran, a moglo bi ga se jednostavno riješiti. No, do normalnog i brzog rješenja aktualna politika ne želi doći jer radi se o zlouporabi položaja i ovlasti. dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari