Connect with us

Kultura

U prepunoj dvorani Vijenac predstavljena knjiga ‘Tko je ubio Zvonka Bušića?’

Objavljeno

-

foto: Snježana Grubišić Radoš

U prepunoj dvorani Vijenac u sklopu Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu, predstavljena je knjiga ”Tko je ubio Zvonka Bušića?” autora Tihomira Dujmovića. Knjigu su uz autora promovirali Milan Ivkošić i Marijan Knezović.

Prilikom ulaska Julienne Bušić s obitelji u dvoranu, cijela dvorana je ustala na noge i pljeskala nekoliko minuta.

Na predstavljanje su došli predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja sjedi pored Julienne, ministar branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić,  saborski zastupnik Željko Glasnović, zatim Andrija Hebrang, Zdravko Tomac, Antun Vrdoljak…

Okupljenima se obratio Marijan Knezović, rekavši da, kada govorimo o velikim ljudima, a još više o velikim idealima, važno je raščlaniti pojmove:

“Važno je znati terminologiju i na ispravan način je primjenjivati. Kao mlada osoba mi se čini da smo tu nekako učinili možda najveći propust s našim pokojnim Zvonkom. Iako vjerojatno 99 posto nas u ovoj prostoriji Zvonku smatra herojem, nekako se u naš medijski narativ uvukla priča kako je bio terorist. Ne čudi nas mlade osobe što se to održavalo nekoliko desetljeća u represivnom režimu, ali ako nismo raščlanili pojam da je Zvonko Bušić heroj hrvatskog naroda, onda moramo raditi ponovno domaću zadaću”, kazao je Knezović.

Milan Ivkošić podsjetio je da je Predsjednica posjetila Zvonka Bušića u zatvoru u Americi.

“Na pitanje iz naslova imam svoj dogovor – ubila ga je domovina koja nije mogla podnijeti toliku ljubav, odanost, spremnost na žrtvu…”, rekao je Ivkošić, prenosi direktno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas