Connect with us

BiH

U ratu bi najviše izgubili Bošnjaci

Objavljeno

-

Što god vrijeme više odmiče, sukobi između vodstava triju naroda u BiH sve su veći. Kaos u toj zemlji nije daleko od rata, a tzv. međunarodna zajednica ništa ne čini niti zna što učiniti.

A rješenje je jednostavno – više sam se puta dosad zauzimao za podjelu BiH, bilo unutar labave federacije, bilo izdvajanjem. Glavni su razlog različitosti triju naroda koje će u zajedničkoj BiH uvijek izazivati sukobe. Međutim, zagovaranje podjele još uvijek je teški grijeh kojemu se Bošnjaci opiru, piše Milan Ivkošić/Večernji List

A jedini stvarni cilj tog otpora je dominacija u zemlji, stvaranje bošnjačke države s jednim vladajućim i dva podređena naroda, tako reći dvije manjine. To je u naravi Bošnjaka kao što je protivljenje tom teroru u naravi Srba i Hrvata.

Ne bude li podjele, BiH će biti sve nesigurnija, mir sve ugroženiji, očekivanja da se invalidu od države pomaže iz svijeta da opstane sve veća.

A bude li rata, u njemu bi najviše izgubili Bošnjaci, i zato što su Srbi i Hrvati neusporedivo jači i zato što bi nestalo države koju pošto-poto žele sačuvati. I vidjelo bi se da se katastrofa mogla izbjeći dogovorom o rastanku. I zapravo bi međunarodnu zajednicu trebalo pozvati ne da sačuva BiH, nego da nadzire njezinu podjelu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari