Pratite nas

Kronika

‘U ratu srušio katoličku crkvu u Glini, a sada je postao dopredsjednik HNS-a u tom gradu!

Objavljeno

na

Ovaj rušitelj Crkve, umjesto da ostane šćućuren i sretan jer je aboliran i kao takav dobio novu šansu na hrvatskoj političkoj sceni, pokazuje neviđenu bahatost i na sjednici Gradskog vijeća grada Gline 2010. diže ruku protiv izvođenja hrvatske himne prije sjednice, kao i iskazivanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne Republike Hrvatske!
glina
HNS grada Gline ima novo vodstvo. Na izbornoj skupštini za predsjednicu je izabrana Katica Lončarević. Zamjenici su joj Dušan Baltić i Miomir Mrkobrad. Zaustavimo se malo na Dušanu Baltiću…

Da politička aktiviranja osoba koje su svojedobno, konkretno tih ratnih devedesetih, djelovala na ‘drugoj strani’ nisu od jučer, svjedoči, i to vrlo dokumentirano, podatak da je bivši glinski gradski vjećnik, a od danas zamjenik predsjednice HNS-a, Dušan Baltić, bio jedan od glavnih aktera rušenja katoličke Crkve na području općine Glina. Dušan Baltić je kao referent ‘Odjeljenja za privredu i komunalne djelatnosti Opštinske uprave Opštine Glina Republike Srpske Krajine’ 8.12.1994. godine potpisao ‘Informaciju o nasipanju puteva i rušenju crkve’ u kojem podnosi izvješće o rušenju kako se navodi katoličke crkve u Glini, odnosno glinske župne crkve svetog Ivana Nepomuka’.

Pod Baltićevim nadzorom tako je srušena velika glinska rimokatolička župna crkva, a njenim ostacima nasipano je staro korito rijeke Gline u gradu Glini, kao i lokalni putevi u nekoliko sela u glinskoj okolici, kao i put Hađer-Gornje Jame kod Gline, kroz okupirana hrvatska sela iz kojih je protjerano većinsko hrvatsko stanovništvo, od interesa za glinsku 24. brigadu ‘Vojske Republike Srpske’. Baltić je, zatim, zadovoljan učinjenim, a i kao osoba koja je nadgledala radove u svom izvješću zaključio: ‘Rušenje katoličke Crkve u potpunosti izvršeno.’

Ova nemala mrlja iz Baltićeva životopisa nije ga zasmetala, a očigledno niti ikoga drugoga, da se kandidira za gradskog vijećnika Gline, i to kao član Demokratske partije Srba (DPS-a). Ovaj rušitelj Crkve, umjesto da ostane šćućuren i sretan jer je aboliran i kao takav dobio novu šansu na hrvatskoj političkoj sceni, pokazuje neviđenu bahatost i na sjednici Gradskog vijeća grada Gline 2010. diže ruku protiv izvođenja hrvatske himne prije sjednice, kao i iskazivanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne Republike Hrvatske! I sam gradonačelnik Milan Bakšić rekao je tada da bi bilo dobro da se izvodi himna ‘Lijepa naša domovino’ prije početka sjednica Gradskog vijeća jer je ona i skladana u Glini, ali nije naišao na razumijevanje svoje osmeročlane koalicije, pa je odluka o neizvođenju himne stupila na snagu.

Tako se slobodno može ponoviti da je sav sukus apsurdnosti hrvatske pravne države u imenu Dušan Baltić koji je uspio Hrvatima oduzeti Crkvu, himnu, postati gradski vijećnik Gline, a po najnovijem i… dopredsjednik HNS-a u tom gradu.

izvor:dnevno.hr Autor: S.Vučković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kronika

Maloljetni tražitelj azila silovao maloljetnu štićenicu doma

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Maloljetni strani državljanin (16), ispitan je pred sucem za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici, jer ga se sumnjiči za silovanje.

On je kao tražitelj azila smješten u jedan odgojni dom na području sjeverozapadne Hrvatske, a prema kaznenoj prijavi sumnja se da je 5. travnja silovao štićenicu tog doma, također maloljetnicu, piše Večernji list

Djevojčica je stravični događaj ispričala jednoj od odgajateljica u domu, koja je potom o svemu izvijestila policiju. Policajci su potom došli u dom te su priveli 16-godišnjaka, nad njim proveli kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči za silovanje. Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kronika

Preminuo poznati hrvatski psihijatar Vladimir Gruden

Objavljeno

na

Objavio

Istaknuti hrvatski neuropsihijatar i psihoterapeut Vladimir Gruden umro je u Bjelovaru u 81. godini, javlja Večernji list u subotu navečer.

Kako su doznali od članova obitelji, Gruden je bio na poslovnom putu u Bjelovaru gdje mu je pozlilo.

Vladimir Gruden rodio se 1939. godine u Osijeku. U Zagrebu je 1963. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu, a doktorirao je 1979. godine.

Nakon specijalizacije iz neuropsihijatrije, djelovao u Centru za zaštitu mentalnoga zdravlja (poslije Klinici za psihološku medicinu) Kliničkoga bolničkog centra u Zagrebu, gdje je bio voditelj odjela stacionarne psihoterapije, potom Psihoterapijskoga centra za parcijalnu hospitalizaciju, a od 1995. do 2003. bio je predstojnik Klinike; redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Glavno je područje njegova rada bila psihoterapija, na tom je području napose razradio autogeni trening, agnostičku i autoopservacijsku terapiju, tehnike hipnoze te integralnu psihoterapiju.

Autor je brojnih knjiga i znanstvenih radova. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari