Connect with us

Vijesti

U razmjeni vatre s Žandarmerijom MUP-a Srbije ranjeno šest Albanaca

Objavljeno

-

Šest Albanaca ranjeno je u razmjeni vatre s pripadnicima Žandarmerije MUP-a Srbije na srpskoj strani blizu granice s Kosovom, potvrdili su u ponedjeljak srpski i kosovski izvori.

Po tvrdnjama srpske strane, incident koji se dogodio u nedjelju navečer je izazvalo više kradljivaca drva koji su pokraj sela Borovac kod Kuršumlije otvorili vatru na pripadnike Žandarmerije, dok kosovska policija navodi da je pucano na ljude koji su otišli u sječu drva sasrpske strane.

Zapovjednik Žandarmerije MUP-a Srbije Bratislav Dikić u priopćenju navodi da su se žandari sukobili s naoružanim Albancima koji su otvorili vatru iz automatskog oružja i da među policajcima nema ranjenih.

Zapovjednik Žandarmerije potvrdio je da među Albancima ima ranjenih i naveo kako je na mjestu sukoba nađen traktor sa drvima, i motorne pile.

Prema priopćenju Kosovske policije službe “pucano je na ljude koji su otišli u sječu drva sa srpske strane i tom prilikom ranjeno je šest osoba koje su hospitalizirane u Prištini”.

I jedna i druga strana tvrde da su poduzele sve mjere i započele istragu, a žandarmerija je priopćila da su o incidentu obaviješteni Europska pravosudna misija (EULEX) i sigurnosne snage na Kosovu (KFOR).

Međutim, ni EULEX ni sigurnosne snage na Kosovu (KFOR) do ponedjeljka popodne nisu se očitovale o incidentu.

bljesak

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari