Connect with us

Kronika

U Rijeci policija silom odvela prosvjednike protiv ‘korumpiranog pravosuđa’ – VIDEO

Published

on

U petak 22. rujna u Rijeci se održao prosvjed protiv “korumpiranog pravosuđa”, kao što su najavili organizatori iz zagrebačke udruge za zaštitu ljudskih prava, promicanje vladavine prava i zaštitu žrtava pravosuđa “Veronika Vere” uz pomoć članova “Pokreta otpora – Riječani protiv korupcije,” piše portal fiuman.hr.

U 13 sati ispred Županijskog suda okupilo se stotinjak građana na mirnom prosvjedu, koji je uredno i prijavljen policiji, te su iskazivali svoje nezadovoljstvo radom pravosudnog sustava uz brojne istaknute transparente.

Prosvjed je proticao mirno, sve dok interventni policajci nisu ipak odlučili reagirati zbog postavljenih transparenata preko puta zgrade samoga suda na kojem je Slavko Linić stavljen na čelo “riječke umrežene zločinačke organizacije”. Tom prilikom nekoliko prosvjednica policajci su uklanjali silom, što je bio prilično neugodan prizor, naročito na dan kad se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Prema neslužbenim izvorima portala fiuman.hr morala je zbog toga reagirati i hitna pomoć.

Prosvjednici su istaknuli sljedeće poruke:

– Pošto presuda? A pošto zastara?
– DORH – generalni sponzor kriminalaca
– Građani vas plaćaju, a radite za kriminalce
– Dosta nam je slijepog pravosuđa
– Hrvatski suci – faraoni kriminala

facebook komentari

Advertisement
Comments

Kronika

Komemoracija general-bojniku Ivanu Štimcu

Published

on

By

Foto: OSRH / N. Krnić

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u petak, 23. veljače 2018. održana je komemoracija preminulom general-bojniku Ivanu Štimcu.

Komemoraciji su uz obitelj preminulog generala, nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, umirovljeni general Antun Tus te brojni djelatnici i pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

Posljednji pozdrav general-bojniku Ivanu Štimcu uputio je general Šundov, koji je istaknuo kako je general Štimac uvijek realno procjenjivao situacije i težio pronalaženju najboljih rješenja te je unatoč izuzetnim vojnim znanjima stalno radio na njihovoj dogradnji, što je zahtijevao i od svojih podređenih.

„Generala Štimca pamtit ćemo kao skromna i jednostavna čovjeka, velikog profesionalca i izvrsnog poznavatelja poslova obrane“, istaknuo je general Šundov u svom obraćanju naglasivši da je general Štimac zahvaljujući svom bogatom iskustvu i znanju kojim je raspolagao smatran izuzetnim vojnim planerom te će kao takav ostati trajni uzor budućim naraštajima hrvatskih vojnih stručnjaka.

„General Štimac uživao je nepodijeljen ugled i poštovanje svih s kojima je dolazio u kontakt te je svoja znanja rado prenosio na podređene, koje je stalno poticao na daljnje usavršavanje i razvoj“, zaključio je general Šundov.

Posljednji ispraćaj general-bojnika Ivana Štimca održat će se na Krematoriju u Zagrebu u subotu, 24. veljače 2018. u 10.00 sati, a misa zadušnica služit će se istoga dana u crkvi Svete obitelji (Držićeva 31) s početkom u 18.00 sati.

General-bojnik Ivan Štimac rođen je 28. srpnja 1934. u selu Letovanić kod Siska. Od 26. rujna 1991. kao dragovoljac je na dužnosti časnika Glavnog stožera HV-a, a nakon toga je obnašao dužnost načelnika Uprave za obrambene pripreme zemlje Ministarstva obrane Republike Hrvatske do odlaska u mirovinu.

U čin general-bojnika preveden je 26. studenoga 1991.

General-bojnik Ivan Štimac je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1991. godine. U mirovinu je otišao 10. siječnja 1993. u činu general-bojnika.

Posljednji ispraćaj general-bojnika Ivana Štimca održan je na Krematoriju u Zagrebu u subotu, 24. veljače 2018. u 10.00 sati.

(crnemambe.hr)

“Ispraćen je u tišini uz rodbinu i najbliže prijatelje i da nije bilo vojne počasti ne bi se ni znalo da je bio hrvatski general. Emocije su me prevladale, suze su klizile jer taj sprovod u skromnosti slika je života naših generala, naše ostavljenosti i nametnute krivnje zbog slobodne Hrvatske….” komentirala je naša suradnica Slavica Vučko

Kamenjar.com

facebook komentari

Continue Reading

Kronika

Preminuo Jasmin Jaganjac, zapovjednik obrane Mostara

Published

on

By

General Jasmin Jaganjac preminuo je u petak od posljedica infarkta u svojoj 60. godini, potvrdila je za medije njegova obitelj.

On je početkom rata bio zapovjednik HVO-a, kada je sudjelovao u obrani Mostara, a bio je i savjetnik predsjednika BiH Alije Izetbegovića.

Također, bio je član Nadzornog odbora ‘Fabrike duhana Sarajevo’, kao i direktor Federalnog fonda za pomoć stradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH.

Detalji o mjestu i vremenu sahrane bit će naknadno poznati.

facebook komentari

Continue Reading