Connect with us

Ukrajina

U Rusiji je istražni odbor potvrdio smrt Prigožina

Objavljeno

-

Prema rezultatima molekularno-genetičkih ispitivanja utvrđen je identitet svih 10 žrtava. Oni odgovaraju popisu navedenom u letnom listu aviona koji se srušio u Tverskoj oblasti

Smrt Jevgenija Prigožina, šefa paravojne grupe Wagner, nakon pada aviona u srijedu potvrđena je formalnom genetskom analizom, priopćio je u nedjelju ruski Istražni ured.

– Molekularno-genetička ispitivanja su završena u okviru istrage o padu aviona u regiji Tver – rekla je glasnogovornica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

– Prema njihovim rezultatima utvrđen je identitet svih 10 žrtava, one odgovaraju spisku koji je naveden na listi letova – dodala je ona.

Među ostalih devet osoba u privatnom avionu Embraer bio je i Dmitrij Utkin, mračna osoba koja je upravljala Wagnerovim operacijama i navodno služila u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi.

Spekulacije o tome da je Kremlj možda umiješan u nesreću od srijede sve su prisutnije, a incident se dogodio točno dva mjeseca nakon što je Wagner pokrenuo pobunu protiv vojnog vrha Moskve.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari