Connect with us

Iz Svijeta

U SAD-u opasni vremenski uvjeti – snježne oluje, poplave, hladnoća

Objavljeno

-

Foto: EPA

Deseci milijuna Amerikanaca izloženo je u petak opasnim i štetnim vremenskim uvjetima – snježnim olujama na sjeverozapadu i srednjem zapadu, hladnoći, poplavama na istočnoj obali te potencijalnim tornadima na jugu, zbog čega su otkazani mnogi letovi, a neka su područja ostala bez struje.

Avioprijevoznici su u petak odgodili više od 7600 letova diljem SAD-a, uključujući avione koji su prizemljeni u međunarodnoj zračnoj luci O’Hare u Chicagu zbog vjetra i zasljepljujućeg snijega. U Iowi, republikanski predsjednički kandidati otkazali su zakazane izborne aktivnosti.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) upozorila je da će se snježne oluje u većem dijelu gornjeg srednjeg zapada, s obilnim snijegom i jakim vjetrovima, nastaviti i u subotu. U Michiganu je, prema podacima s PowerOutage.US., više od 133.000 domova i tvrtki ostalo bez struje, kao i za više od 150.000 kupaca u Wisconsinu, Zapadnoj Virginiji, Ohiju i Pennsylvaniji.

“Ovaj olujni sustav je definitivno opasan”, rekao je Zack Taylor, meteorolog iz Centra za vremensku prognozu NWS-a u College Parku, Maryland. Služba je upozorila i na nepotrebna putovanja, ističući slabu vidljivost na nekim cestama u Chicagu, kao i na rizike od ozeblina i hipotermije u Iowi, gdje se predviđa da će temperature u većem dijelu države pasti ispod minus 18 stupnjeva Celzijevih. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari