Pratite nas

Vijesti

U Samoboru braniteljski prosvjed ‘Stop govoru mržnje i međusobnoj nesnošljivosti’

Objavljeno

na

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a organizirala je u nedjelju u Samoboru prosvjed “Stop govoru mržnje i međusobnoj nesnošljivosti”, s kojeg su gradonačelnika toga grada i čelnika HSS-a Krešu Beljaka pozvali na ostavku zbog “omalovažavanja žrtve branitelja”.

Sudionici prosvjeda su oštro osudili Beljakove izjave da su “prosvjednici iz Savske šačica pijanaca”. Poručili su da je to poticanje građanske nesnošljivosti te naglasili da prosvjeduju protiv govora mržnje i međusobne netolerancije.

Ivan Tomić iz 4 gardijske brigade poručio je kako je dosta podjela, govora mržnje, netolerancije i stigme svih onih koji nisu nisu njihovi istomišljenici

Drage moje Hrvatice i Hrvati, dragi građani Lijepe naše

Drage moje sestre i braćo po oružju
Dragi svi oni kojima je dosta podjela, govora mržnje, netolerancije i stigme svih onih koji nisu nisu njihovi istomišljenici.
Dosta je podjela na naše i njihove, na Mi ili Oni.

Da smo se tako dijelili 1991, nikada državu ne bi obranili i stvorili
Zaustavimo ove podjele, ovu ne toleranciju, ovaj nesmiljeni govor mržnje.
Nismo ovdje samo radi Kreše Beljaka. On je samo kap koja je prelila čašu.

Nismo mogli prijeći preko činjenice da osoba sramotnog životopisa, pravomoćno osuđeni kriminalac , bude moralna vertikala hrvatskog društva, ugledni političar, onaj koji bi trebao biti na marginama društva , uživa u blagodatima koje smo mu mi omogućili svojom krvlju. Nigdje u demokratskim društvima ovakova osoba ne bi smijela i mogla biti dio politike i ne bi mu bilo omogućeno obnašanje bilo kakve vlasti.
Dosta je testiranja naše tolerancije, vrijeme je da kažemo – Stop

Stop Krešo. Stop svi oni koji misle lešinariti nad ovim napaćenim i obespravljenim narodom.
Sestre i braćo, Hrvatice i Hrvati, sestre i braćo po oružju, jesmo li slijepi kod zdravih očiju? Jesmo li ludi kod zdrave pameti?
Pognute glave čekamo strpljivo, a što?! Da nas besprizorni likovi poput Kreše Beljaka ponovo vrate u Jugosferu, region, na „zapadni Balkan“.

Žalosno je da takva osoba vodi ijednu stranku, a kamo li Hrvatsku seljačku stranku, časna imena i još časnije povijesti, nekada najmasovniju hrvatsku stranku čiji su čelnici posljednje atome snage davali kako bi je održali na hrvatskoj državnoj crti.

Previše je hrvatske krvi proliveno za slobodu i Domovinu da bi nam razni Beljaci krojili sudbinu – i to još osoba s pravomoćnom presudom za kriminal, koja drži prodike protiv korupcije, obijač automobila.

Teško je i izgovoriti: „Tko nam to sjedi u Saboru?“ Kako se to komunističko smeće, zagovornik likvidacija, uvukao u najsvetiju instituciju?! “Ni u jednoj drugoj imalo demokratskoj zemlji takva osoba ne bi mogla biti ni čelnik parlamentarne stranke, ni gradonačelnik, a kamo li saborski zastupnik.

Hrvatski narode pokazao si devedesetih da se znaš i možeš izboriti za svoju slobodu i domovinu, učini to i danas. Zaustavi razne Beljake, zaustavi uništavanje Domovine, uzmi sudbinu u svoje ruke!

Na koncu se zapitajmo, kome smo dali državu u ruke, ako je perspektiva jednog osuđenog kriminalca , obijača auta Sabor, a braniteljima tri metka u zrak.

Rozalija Bartolić poručila je kako je poraženo zlo ponovo je ovladalo našom državom.

Hrvatski Samobore

Časno je danas biti s vama.

Časno je biti na svakom mjestu naše Domovine, gdje se hrabri i ponosni ljudi bore javno za svoj ponos.

Nije vrijeme šutnje, nije vrijeme povlačenja, zatvaranja u svoje domove.
Nije vrijeme povlačenja u svoje obitelji, jer je svaki dan očitije da nam državni poredak nasrće na slobodu misli i riječi.

Nije vrijeme povlačenja dok nam nasrću .

Zato,

iako sam ponosna što sam ovdje, jer vi svi ste moja obitelj, ne mogu sakriti tugu.

Manje od 30 godina nama je kao ljudima, kao narodu trebalo, da ispustimo slavu, ponos i čast koju su naši muževi, očevi, naša braća i sestre uzdigli na nebo.

Gdje su pobjede koje smo slavili?

Gdje su ideje koje smo slijedili?

Gdje je duh koji nas je krasio?

Manje od trideset godina nam je trebalo, da ponovo kao i početkom devedesetih godina izlazimo na naše trgove i ulice, da prosvjedom tražimo naša prava.

Prosvjedujemo, umjesto da vladamo.

Zato odavde moramo poslati poruku da neće naša djeca prosvjedovati, da mi s ovim prosvjedom dolazimo preuzeti našu sudbinu i uništiti zlo protiv kojega se bunimo.

Te riječi mora čuti naša Hrvatska.

Te riječi moraju čuti Beljaci i Obersneli, Pupovci i Stazići, Plenkovići i svi, koji nam nameću zlo umjesto dobra, svi koji nam nude tuđe ime i prezime.
Moraju čuti i shvatiti da smo mi pobjednički narod.

Moraju čuti da ovim prosvjedom osuđujemo zlo, koje se uselilo u naše državne urede, u naše društvene institucije, da upiremo prstom u isto zlo zbog kojega su toliki umrli i zbog kojega smo mi ovdje pretrpjeli tolike boli.

Hrvatski Samobor danas izražava ogorčenje zbog strašnih i zlih poruka svoga gradonačelnika. Pitajmo se ima li mjesta u našoj zemlji na kojemu ne bismo trebali vrištati do neba i upozoravati na isti način, na isto zlo, na istu opasnost?

Nema.

A to je opasno.

Zato su opasne riječi i postupci Kreše Beljaka iako više nego druge bole vas ponosne Samoborce, ne smijemo gledati kao slučaj. Ne smijemo ih gledati kao incident, kao zločestoću jednoga posrnulog čovjeka

Na žalost, Beljakove riječi i otvoreni pozivi na ubijanje, odavno su pojava, odavno su politika, koju nam nameću pobjednici Drugog svjetskog rata, koje smo mi porazili uz strašnu žrtvu i herojstvo unazad 25 godina.

Poraženo zlo ponovo je ovladalo našom državom.

I zato sam tužna koliko sam i ponosna što sam s vama.

Umjesto da tolikom krvlju i žrtvom stvaranu hrvatsku državu mi i naši izvorni zastupnici predstavljamo u državnim institucijama, umjesto da sinovi i kćeri naših junaka govore u Saboru i donose zakone, u hodnicima i uredima naših nacionalnih svetinja divljaju Beljaci i donose zakone nasljednici zločinačkih politika.
Pa i sami sudionici zločina.

Mi se moramo zato pitati -zašto smo to dopustili i što nam je činiti da dostojno stanemo pred uspomene na naše junake i našu žrtvu.

Mi se moramo pitati – smijemo li dopustiti da netko drugi umjesto nas povrati ponos i radost našemu narodi i svima nama?

Mi, mi ovdje okupljeni moramo ovaj prosvjed, ovu pobunu srca i razuma odmah danas i zauvijek, početi pretvarati u novu, snažnu nacionalnu Oluju, koja će zauvijek s lica naše zemlje izbrisati zlo, prijetnje i nasrtaj na nas, naš narod i naše nove generacije.

Nije sramota pasti sestre i braćo, a posrnuli smo.

Sramota je ne znati i ne smjeti ustati.

Iako su strašne riječi Kreše Beljaka povod za ovo okupljanje, ja želim reći da otvorenih očiju gledamo kako se veličanje laži i smrti događa godinama.

Od Srba, preko Vukovara, od Pule do Zagreba, od poruka u našim medijima, do saborske govornice. Od školske učionice, do odluka Ustavnog suda, kojima se udara u samo srce obitelji kakvu poznajemo.

Zato je dragi prijatelji potrebno odmah prestati državu ostavljati zlim ljudima i idejama, zato je pitanje našega opstanka, a rekla bih i osobne časti, ove prosvjede s trgova preseliti u državne institucije.

Mi se moramo izboriti da mi, vi sestro i brate, naš časni narod donosi i tumači zakone, jer je to jedini način uspješne borbe protiv zla.

Krenimo s ovoga mjesta k novoj pobjedi, uzmimo svoju državu u svoje ruke, prinesimo našu slobodu čistu pred spomen na žrtve kojima je plaćena.
Tada neće biti Beljaka i zla, bit će doba ponosa i časti.

Ovo je Hrvatska, a mi smo pobjednički narod.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Beroš ravnateljima bolnica naredio da plate prekovremene

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su se društvenim mrežama proširile žalbe liječnika da im neće biti plaćeni prekovremeni sati odrađeni u borbi s korona virusom, jučer je ravnateljima svih bolnica stigao dopis ministra zdravstva Vilija Beroša s uputama kako plaćati liječnike i ostale zaposlenike za vrijeme trajanja epidemije.

Prekovremeni sati će biti plaćeni, potvrdio nam je i sam Beroš, to je riješeno, kao i to da plaću dobiju liječnici, i drugo osoblje, koje je u samoizolaciji, pišu 24sata.hr.

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić kaže da će liječnici i ostali u samoizolaciji dobiti prosjek svoje plaće unatrag tri mjeseca. Ponosna je, dodaje, što su uspjeli postići dogovor o plaćanju prekovremenih, u korist liječnika.
Korona kao profesionalna bolest

– Ministar je jučer ravnateljima bolnica poslao upute da ni slučajno ne pretvaraju prekovremene sate u slobodne dane. Ako liječnik, ili netko drugi od zaposlenih to traži sam, onda može, kaže predsjednica sindikata.

Kako navodi, u jeku epidemije i borbe protiv COVID-19 infekcije, pojedini ravnatelji nisu pokazali razumijevanje za ozbiljnost situacije niti su prepoznali važnost i ključnu ulogu liječničke struke koja se našla u prvoj liniji borbe protiv korona virusa.

– Brojne kolegice i kolege su nas izvještavali o prisilnom upućivanju na godišnje odmore, o preraspodjeli prekovremenih sati u slobodne dane, nedefinirani je bio status liječnika/zdravstvenog radnika u samoizolaciji, na bolovanju zbog potvrđene COVID-19 infekcije, ističe sindikalistkinja, i sama liječnica.

Ministarstvo je prihvatilo, kaže, sve prijedloge sindikata, a rješenja navedena u dopisu ministra Beroša su “napravljena na najpovoljniji mogući način”.

– Za vrijeme dok smo raspoređeni na tzv „COVID dane“, dok ne radimo i čekamo poziv poslodavca, imamo pravo na naknadu plaće u visini prosječne plaće koja nam je isplaćena u prethodna tri mjeseca (preračunato u sate provedene u čekanju), navodi predsjednica sindikata.

Nadalje, naknada plaće za vrijeme samoizolacije liječnika isplaćuje se kao prosječna plaća u zadnja tri mjeseca, preračunato u broj sati u samoizolaciji. Korištenje godišnjeg odmora iz 2019. mora se uskladiti s potrebama organizacije rada u ustanovi.

Preporuka je da se organizira i omogući prehrana svim zdravstvenim radnicima koji tijekom epidemije rade 12 i više sati, a COVID-19 infekcija zdravstvenog radnika je određena kao profesionalna bolest, ako ju je dobio u kontaktu na radnom mjestu.

Beroš je ravnateljima bolnica naredio da plate prekovremene

24sata.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Novčane pomoć stradalim policajcima u potresu i oboljelima od corona virusa

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Nacionalni sindikat policije je donio odluku kojom će kroz svoj  FOND SOLIDARNOSTI NSP-a najugroženijim članovima NSP-a (stradali u nedavnom potresu na području Zagreba i šireg područja, oboljelim od corona virusa) isplaćivati jednokratne novčane naknade u vidu pomoći sukladno Pravilniku o radu Fonda solidarnosti NSP-a.

Po odluci Središnjeg odbora unutar novčanih sredstava s kojima raspolaže Nacionalni sindikat policije, donesena je odluka da se iznos od 500.000,00 kuna,  iz vlastitih sredstava Nacionalnog sindikata policije, preraspodjeli i stavi na raspolaganje Fondu solidarnosti kako bi se kroz ovaj oblik pomoći kolegicama i kolegama koji su ugroženi u zadnjem potresu (Zagreb i okolica od  22. ožujka 2020.) kao i kolegicama i kolegama koji su oboljeli ili će oboljeti od korona virusa COVID-19, a uslijed bolesti i liječenja će pretrpjeti određene posljedice, olakša posljedica ili šteta koju trpe.

Fond solidarnosti i osigurana sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna namijenjene su isključivo kolegicama i kolegama (članovima NSP-a), a koji su doista pretrpjeli posljedice uslijed razornog potresa na području grada Zagreba i šireg područja,  kao i posljedice nastale uslijed obolijevanja i liječenja od virusa COVID-19, a na koji način želimo kao sindikalna organizacija u kojoj je udružen veliki broj kolegica i kolega sa područja cijele Hrvatske, kroz ovaj oblik solidarnosti pružiti pomoć onima u potrebi te ujedno iskazati našu policijsku solidarnost, kolegijalnost i osjećajnost prema onima koji doista u ovom trenutku trpe posljedice i trebaju svaki oblik pomoći.

Uistinu imamo razumijevanja, a budući da smo tu zbog Vas i da nastojimo biti sa Vama u svakom trenutku i na ovakav način, odnosno kroz ovo djelovanje iskazujemo svoje suosjećanje kolegicama i kolegama u potrebi, te ćemo u nadolazeće vrijeme pokušati pronaći i druge načine i mogućnosti da se najugroženijim kolegicama i kolegama nastavi pružati pomoć ukoliko se za to ukaže potreba.

Naš cilj, je isključivo namjene da se djelujući kroz Fond i osigurana sredstva u ovim teškim trenutcima na ovakav način izrazi naša solidarnost, te pokaže kolegicama i kolegama koji su pretrpjeli ili trpe posljedice uslijed razornog potresa ili obolijevanja od virusa COVID-19, da nisu sami, stoji u priopćenjukojega potpisuje Predsjednik sindikata Nikola Kajkić, dipl.iur.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari