Connect with us

BiH

U Sarajevu obilježena 32. obljetnica Brigade HVO ‘Kralj Tvrtko’

Objavljeno

-

Foto: HDZ BiH

Danas, 29. svibnja 2024., obilježena je 32. obljetnica osnutka HVO brigade “Kralj Tvrtko”. Kao i prethodnih godina, opijelo i polaganje vijenaca održani su na mjestu predviđenom za izgradnju spomenika.

Riječ je o spomeniku posvećenom svim poginulim i preminulim braniteljima Grada Sarajeva, pripadnicima HVO brigade “Kralj Tvrtko”. Planiran je da se izgradi pored crkve Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu, kako bi trajno svjedočio o njihovoj žrtvi i doprinosu u obrani grada.

Poginulim braniteljima, osim pripadnika ove brigade, poklonili su se i brojni hrvatski politički dužnosnici, uključujući predstavnike Hrvatskog narodnog sabora BiH predvođene gospodinom Marinkom Čavarom i predsjednicom ŽO HDZ BiH Vrhbosna, gospođom Adrijanom Zarinković. Uz njih, počast su odali i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, Oružanih snaga BiH te mnogi drugi ugledni gosti.

Ova obljetnica nije samo podsjetnik na hrabrost i požrtvovnost branitelja, već i prilika za jačanje zajedništva i sjećanja na povijesne trenutke koji su oblikovali sadašnjost. Polaganje vijenaca i odavanje počasti na mjestu na kojem bi trebao biti izgrađen spomenik simbolizira trajno sjećanje i poštovanje prema svima koji su dali svoje živote za slobodu i mir.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas