Connect with us

BiH

U Sarajevu sljedećeg vikenda potpuno ‘zaključavanje’ zbog širenja zaraze

Objavljeno

-

Vlada Sarajevske županije odlučila je u ponedjeljak kako će sljedećeg vikenda uvesti drastične mjere ograničavanja rada prodajnih i ugostiteljskih objekata ne bi li na taj način pokušala spriječiti širenje zaraze koronavirusom.

“U biti zatvaramo županiju tijekom vikenda od 20 sati u petak do 7 sati u ponedjeljak”, kazao je novinarima Edin Forto, predsjednik županijske vlade koja je izvanredno zasijedala zbog činjenice da se u ovoj županiji zaraza brzo širi te da je dnevni broj novozaraženih već nekoliko dana veći od 400.

Forto je kazao kako će stoga sljedećeg vikenda biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti koji su do sada mogli raditi do 22 sata navečer a zatvorit će se i sve prodavaonice osim onih koje nude prehrambene proizvode. Ostat će otvorene još i ljekarne te benzinske crpke.

Vlada Sarajevske županije ocijenila je kako su drastične mjere koje slijede nužne da bi se spriječilo dalje pogoršanje stanja no neće ograničavati kretanje stanovništva.

Forto je kazao kako je razlog za to činjenica da županija sama ne može spriječiti da netko u nju ulazi ili izlazi jer se takvo što može provesti samo ukoliko bi to bila odluka na razini cijele države.

Zaključavanja gospodarstva u BiH nije bilo još od svibnja prošle godine a epidemiološka situacija u zemlji je u svim proteklim mjesecima bila razmjerno stabilna da bi potkraj veljače broj zaraženih naglo počeo rasti a zajedno s tim povećao se i broj teških pacijenata s dijagnozom covida-19 te broj umrlih. (Hina)

Milanović o borbi s epidemijom: Najuspješniji su u BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas