Connect with us

Pregled

U Segetu Gornjem izgorjelo 550 hektara niskog raslinja i šume

Objavljeno

on

Vatrogasci cijelu noć gase požar koji je u ponedjeljak buknuo u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu, a do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara pretežito niskog raslinja i nešto borove šume, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Vatrogasci dežuraju na dijelovima požara koji je pod nadzorom, dok veći dio vatrom zahvaćenom područja još uvijek nije stavljen pod kontrolu, pa vatrogasci i dalje gase vatru, rekli su u tom vatrogasnom središtu.

Na požarištu kod Segeta Gornjeg, u ponedjeljak, 2. kolovoza, bilo je angažirano ukupno osam protupožarnih zrakoplova i to četiri Airtractora, tri Canadaira i jedan helikopter iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Također, tijekom poslijepodneva, u ponedjeljak, 2. kolovoza, na požarište je upućeno i 26 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama, izvijestilo je Ministarstvo obrane.
Zbog tog požara u ponedjeljak poslije podne oko sat vremena bilo je obustavljeno slijetanje zrakoplova u splitsku Zračnu luku te su zrakoplovi preusmjeravani u zračne luke u Zadru i Zagrebu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR