U Siriji poginula Fatima Mahmutović iz BiH i ranjena Zagrepčanka Dora Bilić

8

Fatima Mahmutović iz BiH poginula je, dok je Dora Bilić iz Hrvatske ranjena tijekom zračnih napada u Siriji, javlja Slobodna Bosna.

Fatima iz naselja Sladna kod Srebrenika poginula je prije nekoliko dana u gradu Raqqa tijekom zračnog napada vojnih snaga Bashara al-Assada. Ona je u Siriju otišla u jesen 2013. zajedno s mlađim sinom Jasminom, dok joj se stariji sin Mirzet na strani Islamske države bori već više od godinu i pol dana.

U bombardiranju je ozlijeđena Dora Bilić iz Zagreba koja je navodno islam prihvatila prije dvije godine, piše Slobodna Bosna. Tada se doselila u selo Gornja Maoča gdje je pronašla muža s kojim je zatim otišla u Siriju.

Dora Bilić prije dvije godine prihvatila je islam i doselila se u Gornju Maoču u BiH, gdje se ubrzo udala i s mužem otišla u Siriju potvrđeno je Večernjem listu iz službenog izvora

Dora Bilić prije dvije godine prihvatila je islam i doselila se u Gornju Maoču u BiH, gdje se ubrzo udala i s mužem otišla u Siriju. Dok je njezin suprug bio na ratištu, ona je boravila u gradu Raqqa. Fatima Mahmutović iz naselja je Sladna pokraj Srebrenika, a u Siriju je otišla u jesen 2013. godine, zajedno s mlađim sinom Jasminom. Njezin stariji sin Mirzet Mahmutović na strani Islamske države bori se više od godinu i pol.

Sukladno nedavnome izvješću SOA-e o njezinu radu, za pretpostaviti je da su hrvatske obavještajne službe bile upoznate o kretanju, kontaktima i povezanosti Zagrepčanke Dore Bilić. Navodi se u tome izvješću da je od 2012. u sukobima u Siriji, a kasnije i u Iraku, sudjelovalo nekoliko stotina boraca iz država u hrvatskome susjedstvu, a neki su od njih pripadnici najradikalnijih islamističkih skupina koje se bore na tom području. No, zasad nisu identificirane takve osobe s područja Hrvatske, ali džihadisti se hrvatskim teritorijem koriste kao tranzitnim područjem.

facebook komentari

 • peppermintt

  e lipa pameti nikad te dosta….

 • EMINƎM

  dali su je ikada i imali

 • tko je otišao dole, taj je pamet ostavio u ‘rodnom kraju’

 • Eugen Savojski

  Žao mi što i Dora nije poginula, ovako će ta kurva dogmizati u Hrvatsku i liječiti se na račun hrvatskog zdravstva.

 • tvigi

  Ja sam siguran da hoce, zalosno, ali tako ce biti

 • EMINƎM

  potrčali su oni za svojom pameću i rodnim krajem

 • bome je tako..