Connect with us

Politika

U ŠIROKOM BRIJEGU OTVOREN CENTAR ZA INFORMIRANJE, SAVJETOVANJE I OBUKU (CISO)

Objavljeno

-

[dropcap]S[/dropcap]večanim presijecanjem vrpce, veleposlanica Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Maria Aurora Mejia Errasquin, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić i načelnik Općine Široki Brijeg Miro Kraljević, su otvorili Centar za informiranje, savjetovanje i obuku (CISO). Centar za informiranje, savjetovanje i obuku (CISO) je u okviru Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu i nalazi se u zgradi Službe za zapošljavanje podružnice Široki Brijeg u ulici kralja Tomislava 1. Centar je blagoslovio širokobriješki župnik fra Stipe Biško.

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili Općinski načelnik Miro Kraljević, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, ravnatelj Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke Mario Bušić i NJ.E. Maria Aurora Mejia Errasquin veleposlanica Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini.

CISO je aktivnost u okviru Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP) koji zajednički provode agencije Ujedinjenih naroda (UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV), a u suradnji s domaćim nadležnim institucijama među kojima su i službe za zapošljavanje. Program podržava Vlada Kraljevine Španjolske kroz Fond za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F). CISO je namijenjen nezaposlenim osobama dobi do 30 godina kojima će biti pružene informacije, savjeti i usluge radi svladavanja novih vještina i bržeg pronalaženja zaposlenja.
otvaranje-ciso_022
 otvaranje-ciso_011
 otvaranje-ciso_027
sirokibrijeg.ba

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari