Pratite nas

Politika

U ŠIROKOM BRIJEGU OTVOREN CENTAR ZA INFORMIRANJE, SAVJETOVANJE I OBUKU (CISO)

Objavljeno

na

[dropcap]S[/dropcap]večanim presijecanjem vrpce, veleposlanica Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Maria Aurora Mejia Errasquin, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić i načelnik Općine Široki Brijeg Miro Kraljević, su otvorili Centar za informiranje, savjetovanje i obuku (CISO). Centar za informiranje, savjetovanje i obuku (CISO) je u okviru Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu i nalazi se u zgradi Službe za zapošljavanje podružnice Široki Brijeg u ulici kralja Tomislava 1. Centar je blagoslovio širokobriješki župnik fra Stipe Biško.

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili Općinski načelnik Miro Kraljević, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić, ravnatelj Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke Mario Bušić i NJ.E. Maria Aurora Mejia Errasquin veleposlanica Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini.

CISO je aktivnost u okviru Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih (YERP) koji zajednički provode agencije Ujedinjenih naroda (UNDP, UNICEF, UNFPA, IOM i UNV), a u suradnji s domaćim nadležnim institucijama među kojima su i službe za zapošljavanje. Program podržava Vlada Kraljevine Španjolske kroz Fond za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F). CISO je namijenjen nezaposlenim osobama dobi do 30 godina kojima će biti pružene informacije, savjeti i usluge radi svladavanja novih vještina i bržeg pronalaženja zaposlenja.
otvaranje-ciso_022
 otvaranje-ciso_011
 otvaranje-ciso_027
sirokibrijeg.ba

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Sabor raspravlja o slanju hrvatskih vojnika u međunarodne misije

Objavljeno

na

Objavio

Sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o prijedlozima odluka o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u nekoliko misija potpore miru NATO-a, EU-a i UN-a.

Tako se predlaže da se u misiju potpore miru »RESOLUTE SUPPORT» u Afganistan uputi do 110 pripadnika Oružanih snaga (OS RH), a na Kosovo (KFOR) njih do 40, s dva helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

U Somaliju bi se, u sklopu operacije »EU NAVFOR Somalija – ATALANTA«, trebalo uputiti do 25 pripadnika OS RH, a u sklopu operacija potpore miru Ujedinjenih naroda u Zapadnu Saharu (MINURSO) do osam, a u Indiju i Pakistan (UNMOGIP) do 10 pripadnika OS RH.

Predlaže se i upućivanje do 80 pripadnika OS RH na dužnostima u NATO-voj zapovjednoj strukturi, NATO-voj strukturi snaga i drugim nacionalnim (multinacionalnim) zapovjedništvima u operacije i druge aktivnosti u inozemstvu pod vodstvom NATO-a.

Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o poticanju ulaganja kojima se, među ostalim, uvode povoljniji uvjeti za ostvarenje poticajnih mjera u slučajevima ulaganja mikro poduzetnika, kao i prijedlog zakona o ukidanju Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) u svrhu racionalizacije poslovanja i učinkovitosti tijela javne uprave. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

(VIDEO) Kaos u Saboru – lupanje, vrijeđanje i mahanje Poslovnikom

Objavljeno

na

Objavio

Saborska rasprava o državnom proračunu više je puta prekidana zbog prestanka rada saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Predsjednik Sabora Gordan Jadndroković tomu je odlučio stati na kraj nakon što je HSS-ov Krešo Beljak zatražio stanku kako bi se osnovalo povjerenstvo radi utvrđivanja štete na saborskom inventaru.

Nakon prepucavanja o Poslovniku, oporbeni zastupnici odlučili su lupanjem  po klupama prisiliti vladajuće na stanku. “Nije ovo ničija prčija”, vikao je Miro Bulj, “Ne radite cirkus od Sabora”, vikao je Nikola Grmoja.

Gordan Jandroković odlučio je nastaviti s raspravom, ali pobuna se nastavila pred cijelom Vladom koja je u Sabor došla na predstavljanje proračuna. I Gordan Maras i Davor Bernardić inzistirali su na stankama tako da je Jandroković u jednom trenutku Bernardiću rekao “Vi ste dosadni, toliko su vam prazne optužbe”. “Bit će stanka kad završimo s replikama, ima ih još šest. Vi biste htjeli da vas izbacim iz sabornice, ali ja to neću”, nastavio je odgovarati Jandroković. Naposlijetku je stanka ipak odobrena.

Nakon povratka u sabornicu, govornicu je zauzeo HSS-ov Krešo Beljak koji je nastavio pet minuta govoriti bez obzira na tijek sjednice.  U međuvremenu je Ivan Pernar (ŽZ) mobitelom snimao govornike. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zatim je sazvao sastanak predsjednika klubova kako bi se odlučilo o tome kako nastaviti rad.

Nakon jednosatnih konzultacija ipak je postignut kompromis – predsjednik HSS-a Krešo Beljak dobio je priliku da se obrati po stanci koju je još prijepodne zatražio, što je bio “okidač” za višesatni kaos u sabornici, a nakon Beljaka rasprava je nastavljena replikama na prijedlog državnog proračuna za 2018.

Beljak, koji je stanku zatražio zbog stanja u prometu, ustvrdio je kako se, dok Hrvatsku muče demografski problemi, gube životi po hrvatskim prometnicama. Potom je svoju stanku opetovano usmjerio na Agrokor i saborsko istražno povjerenstvo optužujući vladajuće kako žele “zataškati i krivotvoriti povijest”. Konačno, nešto prije 15 sati, nastavljena je još jutros započeta rasprava o državnom proračunu za iduću godinu. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari