Connect with us

Kultura

U Širokom Brijegu otvoren WHFest

Published

on

Nastupom bendova The Splitters (Split/Hrvatska), Bad Blues Band Bulevar (Mostar/BiH) i Zemljotres (Aradac/Srbija) počeo je ovogodišnji, 16. po redu, West Herzegowina Fest.

Nakon službenog dijela glazbenog programa, prikazani su kratki filmovi u konkurekciji: ‘Miris Glazbe’ (Dubrovnik/Hrvatska) – Filmska skupina Paola Di Rosa; ‘Empire’ (Lukavac/BiH) – Saša Sallex Perić;  ‘Nikome Ništa’ (Priština/Kosovo) – Edin Alija te ‘Vratit ću se – I’ll come back’ (Živinice/BiH) – Adi Glavinić.

Prvu festivalsku večer zatvorili su koncerti Gojka V. i Nine Badrić.

U sklopu festivala održava se i Art Corner u kojem likovnjaci posjetiteljima omogućavaju da vide proces stvaranja umjetničkih djela.

Drugi dan festivala počet će predstavljanjem knjige Tanje Mravak ”Naša žena” u hotelu Park u 18 sati. O knjizi će pored autorice, koja slovi za najbolju spisateljicu kratkih priča u regiji, govoriti i književna kritičarka Magdalena Blažević.

Nakon toga slijedi glazbeni i filmski program u konkurenciji a drugu večer festivala zatvorit će koncerti bendova Kries i Vatra.

Inače, na natječaj za ovogodišnji West Herzegowina Fest, koji se održava u Širokom Brijegu od 26. do 28. srpnja, prijavilo se 380 autora. Pristigle su 173 kratke priče, 73 filma te 134 benda od čega su selektori odabrali devet bendova, 15 kratkih filmova i 27 kratkih priča.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, a ocjenjivat će se i najbolji styling koje će nagraditi Levi’s. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM HT-Eroneta.

Festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička i proglašenja pobjednika zatvoriti koncert Bajage i Instruktora.

Ulaz na festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sat.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari