Connect with us

Kultura

U Širokom Brijegu predstavljena knjiga ‘ADMIRALOVI ZAPISI’ ILI ‘O POBJEDI I LJUBAVI’ Admirala Davora Domazeta Loše

Objavljeno

on

U Narodnoj knjižnici predstavljena je knjiga „Admiralovi zapisi” ili “O pobjedi i ljubavi”, autora admirala Davora Domazeta Loše. Narodna knjižnica je bila pretijesna, da primi sve zainteresirane među kojima su bili i predsjednik HZ HB Vladimir Šoljić nekadašnji ministar obrane HR HB i gradonačelnik Miro Kraljević koji je na samom početku programa predstavljanja pozdravio nazočne.

[ad id=”68099″]

Knjiga „Admiralovi zapisi” ili “O pobjedi i ljubavi” je napisana na 600 stranica u sedam poglavlja, a posvećena je 20. obljetnici Oluje, te 300. obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.

Admiral Davor Domazet Lošo govorio je o prvom i drugom svjetskom ratu, Titu, Domovinskom ratu i Oluji. Rekao je kako Josip Broz Tito nije bio Hrvat iz Zagorja nego podmetnuti ruski agent koji je rođen u izvanbračnoj vezi jednog bečkog bogataša i njegove sluškinje Hrvatice. Tijekom izlaganja Domazet je prikazao podosta zemljovida, gdje je pojašnjavao što je sve Hrvate snalazilo od prvog svjetskog rata do hrvatske neovisnosti, a da su sve stvorene Jugoslavije, kraljevine bile djelo masona, u prvom redu Britanaca i Francuza, koji su uvijek bili skloni ideji stvaranja Velike Srbije i dominaciju srpskog naroda nauštrb Hrvata. Posebno poglavlje Domazetova izlaganja bio je Domovinski rat. Istaknuo je kako je to najčistiji i najplemenitiji rat u povijesti ratovanja, a hrvatski branitelji su jedini živući istinski antifašisti u Europi i svijetu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR