Connect with us

Herceg Bosna

U Širokom Brijegu predstavljena knjiga Ante Kovačevića

Objavljeno

-

U organizaciji Općine Široki Brijeg i širokobriješkog ogranka Matice hrvatske u kinu ‘Borak’ predstavljena je knjiga ”Čovjek i njegova sjena” autora dr. sc. Ante Kovačevića.

anto kovačević-knjigaNa početku programa predstavljanja knjige nazočnima se obratio predsjednik Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg Predrag Kožul moderator promocije, a uz autora dr. sc. Antu Kovačevića knjigu je predstavio novinar Joško Čelan.

U uvodnom dijelu programa prikazan je 15-minutni dokumentarni prilog o Željku Kekiću, bivšem jugoslavenskom i hrvatskom špijunu i Anti Kovačeviću, kojeg je pratio. Novinar Joško Čelan je govoreći o knjizi rekao kako je ona uzbudljivo dokumentarno štivo i vrijedno svjedočanstvo novije hrvatske povijesti, te da je autor možda trebao cijelu knjigu posvetiti slučaju sa svojim progoniteljem.

Autor dr. Anto Kovačević je govorio o današnjoj zbilji u kojoj se nalazi hrvatski narod zapitavši se kako je moguće da se nakon 24 godine demokracije i hrvatske države još uvijek ne procesuiraju zločini počinjeni za vrijeme Tita, te da najljepši trg u Zagrebu nosi ime zločinca Tita, te da Njemačka u ime hrvatske države radi lustraciju aludirajući na slučaj ‘Perković’.

Dr. Kovačević je naglasio da upravo knjiga ”Čovjek i njegova sjena” govori o moralnoj lustraciji, knjiga koja prikazuje pomirbu progonitelja (Željko Kekić) i žrtve (dr. Anto Kovačević).

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari