Connect with us

Herceg Bosna

U Širokom Brijegu su ovog utorka započeli “IV. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

Objavljeno

-

kamenjar

[dropcap]U[/dropcap] Širokom Brijegu su ovog utorka započeli “IV. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca” što ih organizira ovdašnja Vicepostulatura na čelu s fra Miljenkom Stojićem, pa smo tim povodom razgovarali s čelnim čovjekom Vicepostulature postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”.

Fra Miljenko Stojić je iznio cjelokupan program  u povodu 69. obljetnice komunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca što se dakle obilježava od 4. do 7. veljače 2014. godine.

“Program kroz prva tri dana započinje molitvom krunice i razmatranjem u 17.30, zatim slijedi sv. misa zadušnica u 18.00, a trećeg dana ili u četvrtak bit će i Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u 19.00. Predvoditelj je fra Marko Ešegović, odgojitelj novaka Bosne Srebrne i glavni urednik Svjetla riječi” – kazao je fra Miljenko Stojić u razgovoru za portal Dnevno.ba.

Kroz spomenuta tri dana podijelit će se i nagrade onima koji su sudjelovali na “III. nagradnom natječaju” s temom pobijeni hercegovački franjevci. Prvoga dana nagrade će dobiti pučkoškolci, drugoga mladež, a trećega odrasli.

Pobijeni hercegovacki Franjevci 1942-1945 - kamenjar.com

Pobijeni hercegovački Franjevci 1942-1945

“Na sam dan Obljetnice, 7. veljače, program započinje u 16.00 molitvom pred ratnim skloništem, mjestom ubojstva i zapaljenja 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana. Nastavlja se molitvom pred grobom gdje su trenutno pokopana 22 ubijena hercegovačka franjevca. Slijedi sv. misa zadušnica koju će predvoditi i na njoj propovijedati provincijal hercegovačkih franjevaca fra Miljenko Šteko” – također je istakao fra Miljenko Stojić.

Na kraju će vicepostulator fra Miljenko Stojić iznijeti rad Vicepostulature kroz prošlu godinu, a gvardijan fra Tomislav Puljić izreći će riječi dobrodošlice i zahvale. Svim ovim događajima ove godine posebno će nazočiti i fra Giovangiuseppe Califano, generalni postulator Franjevačkog reda, pa će i on pozdraviti nazočne.

“U ovoj prigodi u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu, gdje već leže posmrtni ostatci 22 ubijena hercegovačka franjevca, bit će pokopana još njih dvojica, fra Martin Sopta i fra Slobodan Lončar” – kazao je fra Miljenko Stojić.

[vsw id=”Rf0OIytkiZE” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

dnevno.ba/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari